Óriási hatással lesz a mai epizód a szereplők sorsára hazánk ikonikus napi sorozatában, a Barátok köztben: Bartha Krisztián Vida Rudival együtt távozik, Somogyi Levente meghozza élete fontos döntését, Luca sokkoló hírt kap, ByeAlex pedig „felbukkan”.

Mintegy fél éve tartó munkálatok után a napokban új fordulatot vesz a Mátyás király tér lakóinak élete. Öt év kihagyás után tavaly ősszel visszatért az a készítő csapat, melynek tagjai szinte a kezdetektől alakították a Barátok közt szálait.

Egy napi sorozatnál akár fél év is eltelhet, mire az írók asztaláról a nézők elé kerül egy-egy történet. Így most jutunk el oda, hogy elvarrjuk a régi szálakat, a karakterek tulajdonságait egyértelműbb megvilágításba helyezzük és új kihívások elé állítjuk őket; mindezek tőlük szokatlan izgalmakat hoznak. Bízom benne, hogy elnyerik a nézők tetszését” – mondja Ondruss Ilona, a sorozat producere.

Az egyik ilyen fontos pont, hogy a Bartha Krisztiánt megformáló Seprenyi László távozik. 

Csodálatos éveket töltöttem a sorozatban, hálás vagyok minden pillanatért, de az életem más irányba halad, ezért nem csak a Barátok közttől, hanem a színjátszástól is megválok. Ettől függetlenül mindig szép emlékként tekintek majd vissza erre az időszakra” – hangsúlyozza Seprenyi László.

A rajongók nagy örömére két epizód erejéig visszatért a sorozatba Csórics Balázs is, Krisztián kétségbeesett helyzete idézi meg Vida Rudi szellemét.

Imádtam a Barátok köztben szerepelni, ezért épp annyira megdöbbentett, hogy ismét megjelenhetek pár jelenetben, mint amilyen lelkesen mondtam igent. Úgy éreztem magam, mint egy osztálytalálkozón, ahol mindenki egyszerre nagyon más, mégis ugyanolyan, mint régen volt. Rajongok az extrém helyzetekért, az extrém terhelésért: ha a forgatáson azt mondják nekem, hogy ugorjak ki az ablakon, nem azt kérdezem, hogy miként leszek biztosítva, hanem hogy hányszor csináljam meg? A katonai jelenetek igencsak extrémek, ezért minden pillanatát élveztem. A forgatáson sok hivatásos katona volt jelen, jó volt instrukciót kapni tőlük, beleérezni, beleélni magam az ő mindennapjaikba, milyen óramű pontossággal megy a katonai gépezet, az életük” – meséli lelkesen Csórics Balázs.

A mai sorsdöntő epizódot, mely több karakter életét is gyökeresen megváltoztatja, nem csak a mély érzelmek és a különleges filmes megjelenítés miatt lesz érdekes nézni. Az RTL Klub különböző műsoraiban már sokat látott hazai híresség ezúttal új szerepben tűnik fel a képernyőn. ByeAlex Lábas Vikivel közös alkotásával debütál ma este a Barátok köztben.