Berényi Claudia cége és a Berényi Kft. egymás legnagyobb konkurenciája, és sokszor a tisztességtelen eszközöktől sem riadnak vissza, hogy kárt okozzanak a másiknak. Ebben helyzetben lesz kulcsfigura Básthy Anna, akit Polgár Ildikó, a 2008-as Miss Hungary győztes, többszörös fitnessbajnok alakít, és ma estétől beveti bájait.

Ildikó a modellkedés mellett több filmben szerepelt, hazai és nemzetközi produkciókban is feltűnt (Picasso, Berlin Station, Die Hard 5.), így ismerős közegbe került a Barátok köztben.

Váratlanul jött a felkérés, de nagyon örültem neki, és azonnal igent mondtam. Szerettem volna alaposan felkészülni, ezért anyukám – aki a sorozat nagy rajongója -, részletesen elmagyarázta, hogy ki kicsoda a történetben, egy kedves színész barátom pedig összemondta velem a szöveget. Kellemes kirándulásként éltem meg a forgatást és nagyon kedvesek voltak a kollégák. Pesák Ádámmal és Ábrahám Edittel szerepeltem közös jelenetekben, rendkívül segítőkészek voltak. Igaz, akkor kicsit zavarba jöttem, amikor meg kellett fognom Ádám fenekét, de végül jót nevettünk rajta. Rámenős üzletasszonyt játszom, akinek kulcsszerepe van a Berényi és Trinitasz Kft. közti harcban” – meséli Ildikó.

Barátok közt Polgár IldikóA szépség a modellkedés mellett komoly sport karriert is befutott. Hét éve azért kezdett edzeni, mert nagyon vékony volt, képtelen volt hízni, ezért szakember segítségével szeretett volna tömeget növelni. Ugyan Ildikó roppant eredményes volt, a sporttal mégis egyik napról a másikra fel kellett hagynia.

Háromszoros magyar bajnok, világbajnok és EB ezüstérmes voltam többször is; a versenyzés közben pedig megszereztem a diplomámat is. A sportkarrier azonban hirtelen derékba tört, ugyanis egy edzés után hazamentem, aludtam egyet, és nem bírtam felkelni. Borzalmasan fájt a derekam, nem tudtam kiegyenesedni. Később kiderült, hogy egy genetikai rendellenesség miatt nem fejlődött ki teljesen a gerincem, és a nehéz súlyok emelgetésével folyamatosan romlott az állapotom. Ám mivel csak ritkán voltak enyhébb fájdalmaim, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Rengeteg kezelésen átestem már, a sportot teljesen abba kellett hagynom és úgy tűnik: meg kell tanulnom együtt élni ezzel a helyzettel, mert jelentős javulás nem várható” – teszi hozzá az egykori bajnok.

Barátok közt Polgár Ildikó 2Ildikó mindezek ellenére sokat mozog, igaz csak visszafogottan: sétál és kirándul, méghozzá menhelyi kutyusokkal.

Évek óta járok állatmenhelyekre, segítek nekik, amiben csak tudok, és persze rendszeresen, hetente többször sétáltatom a kutyákat. Van, hogy egy nap húsz kilométert kirándulok velük. Sajátot egyelőre nem szeretnék, mert a két cicám mellett a kis lakásomban nem lenne jó neki, de a menhelyi kutyák nélkül el sem tudnám képzelni az életem. Igyekszem az ismerőseimet is bevonni, vannak olyan barátaim, akik rendszeresen velem tartanak, amikor a kutyusokkal találkozom. A Barátok köztben is sokaknak tetszett az ötlet, Pesák Ádámmal pedig már meg is beszéltük, hogy ő is csatlakozik a sétáltató csapathoz” – újságolja lelkesen Polgár Ildikó.