A koronavírus járvány kezdete óta kiemelt szerepet kapott a fertőtlenítés, főleg a tárgyakon, épületekben. A bőrünknek a fertőtlenítő hatású szappan jutott, amely sokszor szárít, diszkomfort érzetet biztosít. Egy új TÜV bevizsgálás alapján azonban új fogalom született: a fertőtlenítő hatású kozmetikum. Az újdonság a nők és háziasszonyok kedvencévé válhat. 

Mindezidáig nem volt ismert olyan termék, amely e két hatást, a bőr fertőtlenítését és ápolását együttesen lett volna képes nyújtani. Azonban a koronavírus elleni védekezés új védvonalát is jelenthetik azok az újgenerációs, fertőtlenítő hatással is rendelkező kozmetikumok, amelyek nagyon népszerűek főleg Németországban, Svájcban, Ausztriában.

A világ egyik vezető műszaki ellenőrző szervezete, a TÜV be is vizsgálta, akkreditálta, és a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően a világon az elsők között fertőtlenítő hatású kozmetikumnak minősítette a Lavylites Lavyl Auricum nevű készítményét. Az Európában, Közép Európában és a tengerentúlon is jelentős kozmetikai gyártó sikerterméke így új lendületet kapott.

Dupla védelemmel hódít a fertőtlenítő hatású kozmetikum 

A mostani járvány helyzetben a kezünk, az arcunk és más bőrfelületek folyamatosan ki vannak téve annak, hogy észrevétlenül baktériumok, vírusok kerülnek rájuk. Az arcunkról egyenes az út, hogy a kórokozók a szervezetünkbe jussanak. A megoldás, hogy a megszokottnál gyakrabban tisztítsuk, sőt, fertőtlenítsük bőrfelületeinket, ám a legalább 60%-os alkoholtartalmú kézfertőtlenítők károsítják a bőrt. A szappan tartalmú mosakodószerek ugyan jó tisztító hatással rendelkeznek, de szárítják a bőrt, és befolyásolják a pH-értékét. A száraz, kirepedezett bőr nem tud ellenállni a további fertőzéseknek. Ezzel negatív spirál alakul ki.

Egy innovatív high tech eljárással megtámogatva, válogatott gyógynövényekkel azonban lehetséges táplálni a kezelt bőrfelületet, s ezáltal megerősíteni a bőr saját védekezőképességét. A belső hatással párhuzamosan egy külső kozmetikai védőréteg is képződik a bőrön.Mindig is tudtuk, hogy különleges termékkel van dolgunk, amelyben a technológiák, az energiák és egyfajta sajátos misztikum keveredik. Nem véletlenül vált sikertermékké a Lavyl Auricum” – állítja Ralf Fischer, a Lavylites németországi üzleti partnere. Szerinte a Lavyl Auricum spray a mosható textilmaszkokra is és adott esetben bármilyen tárgyra is alkalmazható..

A kozmetikai iparág folyamatosan újul meg, mivel egyre komplexebb igényeknek kell megfelelnie.  A komfort és a szépség mindig is központi tényezői voltak az innovációknak, azonban a drasztikus környezeti hatások mindig is fenyegették ezeket. Az utóbbi hónapokban sajnos mindez más értelmet nyert: a környezeti hatások miatt most a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt kell fektetni” – mondta el Jakabovics Tibor, vegyész, egy biotechnológiai kutatóintézet és a Lavylites alapítója.