Magasba emelkedő poharak. A koccintás jelképes gesztusa az összetartozásé: mindez valósággá vált a Vajdahunyadvár udvarán. Mosoly az arcokon, jó hangulat, kiváló borok. Ez jellemezte a 10. Magyar Bor Napja, Koccintás 2020 záróeseményét augusztus 29-én a Mezőgazdasági Múzeumban.

3

A borvidéki településekről és a borászokról, kézműves élelmiszer előállítók bemutatásáról szóló rendezvényen a közös koccintást követően (boros flashmob) a kiállítók boraiból és a kézműves élelmiszerelőállítók termékeiből sorsoltak ki a szervezők értékes nyereményeket, de a szerencsések a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat ajándéktárgyaiból is vihettek haza.

118828625_1270124030018471_343354207548333879_n

Számos borvidékünk ismert és kevésbé ismert, de tehetséges borászai mutatták be boraikat ezen az eseményen a Vajdahunyadvár történelmi falai között. Külön színfolt volt külhoni magyar borászatok bemutatkozása, valamint borvidéki települések komplex boros, gasztronómiai és turisztikai bemutatkozása. Aldebrőt, a tavalyi év Legkedveltebb Borvidéki Települése cím birtokosát, illetve Zalakarost a borászatok mellett a polgármesterek személyesen is képviselték.

4

Különleges ízelítővel találkozhattak az érdeklődők a sajtos pultoknál vagy a rózsából készült élelmiszerek kóstolásakor, de volt itt derelye, HÍR védjegyes kolbász és egyéb finomságok is. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai együttműködésében a Termelői Kosár reprezentatív bemutatkozására is sor került. A közel harminc kiállító portékáit gusztálva megállapíthattuk, hogy valóban volt itt minden, mi szem-szájnak ingere.

…és a történet folytatódik.