Szilágyi István művészre emlékezve jótékonysági eseményeket szerveztek, a legutóbbi rendezvényen Sebestyén Katja, énekesnő és Szabó Ádám, harmónikaművész kápráztatta el a közönséget meghitt előadásukkal.

Több sztár állt a jótékonysági kiállítás és esemény élére, hogy méltóképpen gondoljanak az ismert színészre, Szilágyi Istvánra. Az esemény keretein belül lehetett adakozni, az összeget az elhunyt művész felesége számára adták át. Baricz Dezső összegyűjtötte az életműdíjas művészről szóló legszebb tárgyakat, és hírességeket hívott össze ezekre a különleges alkalmakra.

Jótékonysági fellépés3

Dulai Roland, plébános imát mondott Jolika Néniért, áldást adott az összegyűlteknek, és beszédet mondott a művész úrról. Az est háziasszonya, Csomai Zita, orvos-természetgyógyász számára is fontos az önkéntesség, aki fantasztikusan vezényelte le az előadást.

Jótékonysági fellépés26

– Megemlékeztünk a művészre egy jótékonysági est keretén belül. Nagyon köszönöm a Lurdy Ház Vezetőségének, hogy egy hónapig biztosították a helységet a tárlatra, továbbá 100.000 forinttal támogatták Jolika nénit. Becsületkasszát helyeztünk ki, a teljes bevételt pedig a művész özvegyének nyújtottuk át, 262.000 forint gyűlt össze – mondta a főszervező, Baricz Dezső.

Jótékonysági fellépés65

Sebestyén Katja, énekesnő rögtön az arcát adta az eseményhez:

– Eddig virtuálisan követtem Dezső kiváló tevékenységét, már régóta szerettem volna jótékonykodni a szervezése által, és most végre lehetőségem adódott. Most találkoztam vele személyesen először, és pontosan ilyen jólelkű, szeretetreméltó, kedves embernek képzeltem el. Mindig fantasztikus érzés nemes ügy mellé állni, már gyerekkorom óta az életem része volt a segítségnyújtás, hiszen édesapám is így cselekedett sokszor.

Jótékonysági fellépés8

Szabó Ádám különleges harmónikajátékával varázsolt szívhez szóló pillanatokat:

– Hat évvel ezelőtt találkoztunk először Dezsővel, akkor is egy jótékonysági eseményen segítettem. Már többször támogattam a munkásságommal őt és a szervezését, hiszen nagyon dicséretes a tevékenysége, és egy olyan ember, aki nem szeret kapni, hanem inkább adni. Mindenkinek segít, ahol tud, rengeteg ember életét könnyítette meg. Amikor felkér, hogy segítsek, akkor rögtön ugrok, ha tudok. Ilyen emberek mellé jó oda állni. Nagyon meghitt volt ez az esemény. Én is meghatódtam, amikor eljátszottam „A csitári hegyek alatt” című zeneszámot, hiszen ezt a művet még a művész úrnak személyesen, majd a temetésén játszottam el. Szívbemarkoló volt számomra ez az este.