A mai online, felgyorsult mindennapokban többféle lehetőség adódik arra, hogy egy kicsit lelassuljunk, és kézzel fogható játékokkal kapcsolódjunk ki szeretteink, barátaink körében. Ez a program jó okot ad arra, hogy egymásra figyelve szórakozzunk, és a hétköznapokból kizökkenjünk, sőt még a memóriát is fejleszti, és könnyebben megismerhetjük a másikat. Egy éve nyílt meg a Játsz/Ma társasjáték kávézó, amely menedéket nyújt a tapasztalt társasjátékosoknak, és tárt karokkal fogadja az újonnan érkezőket is.

Akik még csak most ismerkednek a társasjátékok világával, vagy esetleg egyáltalán nem ismerik őket, de már unják a Ki nevet a végén?-t, a Monopoly-t vagy a Gazdálkodj okosan-t! akkor itt az ideje, hogy betérjenek a fantasztikusan kialakított, több termes kávézóba! Nyilas Mihály, a hely tulajdonosa részletezi, milyen pozitív hatással rendelkeznek ezek a játékok.

JátszMa65

– Hogyan jött az ötlet, hogy létrehozzátok a Játsz/Ma társasjáték kávézót?

– A társasjátékozás már gyerekkorunk óta megvolt mind hármunknál. Szerintem minden emberben megvan a kis “kalandvágy”, hogy egyszer nyisson egy éttermet vagy kávézót. Mi úgy gondoltuk, hogy összekötjük a kellemest a hasznossal, és akkor már egy olyan kávézót hozunk létre, ahol az embereknek finom ételek és jó italok mellett minőségi időtöltést is tudunk adni. A mai digitális világunkban – ahol az emberek kicsit eltávolodtak egymástól -, úgy gondoljuk, ez egy remek lehetőség arra, hogy a családok, barátok, párok egymásra tudjanak figyelni végre, és tényleg egy jó programban tudjanak részt venni. Mi azt vállaltuk, hogy nincs olyan korosztály és olyan típusú ember, aki ha eljön hozzánk, unatkozna!

JátszMa75

– Hogyan alakítottátok ki a helyszínt? Több teremben tudnak elkülönülni a vendégek?

– A kávézónál figyelembe vettük, hogy több stílus is találkozzon. Otthonos helyet szerettünk volna létrehozni, ahova az emberek szívesen járnak vissza, ahol tényleg “szinte” otthon érzik magukat. Ebből kifolyólag van két nagyobb termünk, az egyik a klasszikus kávézó hangulatot idézi, amit játékos hangulattal és egy hatalmas szekrénnyel, tele társasjátékokkal dobtunk fel. A másik teremben a fa dominál, ami inkább egy nappali hangulatú hely. Illetve van egy kisebb VIP, exkluzív termünk is, ami kifejezetten szülinapokra, lány- és legénybúcsúkra, céges összejövetelekre, csapatépítőkre van.

JátszMa2

Mi a célja? Miben vagytok egyediek, különbözőek mint egy kávézó?

– Több célunk is van. Az egyik, hogy szeretnénk, ha az emberek jobban megismerkednének a társasjátékokkal, és megtudnák, hogy vannak más játékok is, mint a Monopoly, Ki nevet a végén? illetve a Gazdálkodj okosan! A másik pedig, hogy az emberek tudjanak egymással minőségibb időt tölteni, és ebben a rohanó, “kütyüktől hemzsegő” világban igenis figyeljenek egymásra. A kávézóban az ízletes ételeken és italokon túl olyan felszolgálóink vannak, akik egyben játékmesterek is, akik tudnak személyre szabottan játékot ajánlani, el is magyarázzák őket, hogy az idő ne a szabályok megtanulásával teljen. Vissza-visszajárnak az asztalokhoz segíteni, ha bármi kérdés merülne fel. Az embereket embereknek kezeljünk, és nem csak vendégeknek!

JátszMa125

– Mennyire hozza össze az embereket a társasjátékozás?
– Erre egy példával válaszolnék: sokan jöttek be hozzánk a kávézóba, hogy egyedül vagy ketten vannak, és sajnos nem tudnak kivel társasjátékozni, mert nem olyan a baráti vagy a családi körük. Ezért létrehoztuk a Játsz/Ma társasjáték klubot kifejezetten nekik. Azóta nagyon sok baráti társaság jött össze nálunk, illetve már konkrét szerelmekről is hallottunk. Szóval összehozza, nagyon is.

További információ: https://www.jatszma.com/