A Gróf Széchenyi Család Alapítvány két különleges rendezvényt szervez az online térben: a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával együttműködésben jön létre a “Focus Lunch: az agrár-élelmiszeripari ágazat állami finanszírozási lehetőségei” elnevezésű rendezvény, a MARCO POLO G.E.I.E. közreműködésével pedig az “Ismeretek és ízek: a földtől az asztalig” című esemény valósul meg.

2020. november 24-én, kedden és 27-én, pénteken online formában mutatják be az olasz-magyar vállalkozói közösség aktuális témáit. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány kuratóriumi elnöke, Széchenyi Tímea elárulta, milyen céllal rendezik meg idén rendhagyó módon online az eseményeket:

– A Gróf Széchenyi Család Alapítvány küldetése többek között a nemzetközi kapcsolatok hatékony ápolása, az agrárterületek, gasztronómia, kereskedelem, gazdaság megismertetése. Gróf Széchenyi Pál, földművelési-, ipari- és kereskedelmi miniszter (Gróf Széchenyi István kisebbik bátyja) hagyatéka, öröksége, ami a mai Széchenyiek vezetője. Szeretnénk a hagyományunkkal építeni, gazdagítani a magyar nemzetet, ahogy azt elődeink tették. Az ifjúság széles körben való megismertetése a gasztronómiával, az agráriummal, annak szakképzésével.

3

A “Focus Lunch: az agrár-élelmiszeripari ágazat állami finanszírozási lehetőségei” című előadásra 2020. november 24-én, kedden 11.00-kor kerül sor.

A rendezvény programja

11.00: Magyarország Agrárminisztérium delegáltjának köszöntő beszéde

11.15: A MOLK Elnöke, Francesco Mari nyitóbeszéde és üdvözlése

11.30: Széchenyi Tímea köszöntő beszéde a Gróf Széchenyi Család Alapítvány nevében

11:40: A Kamara Ho.Re.Ca koordinátorának, Daniele Urbano köszöntője

11.50: A meghívott vállalkozók rövid köszöntője és bemutatkozása

12.30: Az ágazatban elérhető finanszírozási lehetőségek ismertetése:  Rolling Consulting Kft. és Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Pest megyei vezetője

13:15: Kérdések és válaszok

13:30: Záró köszönetnyilvánítások és a rendezvény lezárása

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a mellékelt linken érhető el. A Zoom Meeting esemeny linkje itt található. További információkért forduljon a szervezőkhöz bizalommal a következő e-mail címen: marketing@cciu.com vagy a +36 70 886 6762-es telefonszámon!     

2             

Az “Ismeretek és ízek: a földtől az asztalig” elnevezésű konferenciára pedig 2020. november 27-én, pénteken 11.00-kor csatlakozhatnak az érdeklődők.

A rendezvény programja

11.00: Magyarország Agrárminisztérium delegáltjának köszöntő beszéde

11.10: Dr. Solti László, az Agrármérnöki Egyetem rektorának köszöntő beszéde

11:20: Széchenyi Tímea: a Gróf Széchenyi család agrárszektorhoz való kötődése

11:35: Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke: az olasz-magyar kapcsolatok a szektorban; az olasz termékek fontossága a magyar piacon

11.50: Puskás Nikolett dietetikus, NEST-ON: a mediterrán diéta bemutatása és annak előnye

12.05: Pizzoccheri Anna, HUNDLAND-FARM Kft: kudarc, haszon és öröm a vállalkozásban

12.20: Martignago Ferdinando, Marco Polo G.E.I.E.: ismeret és képzés, mind az agrár-élelmiszeripari-, borgasztronómiai-, turisztikai- és a wellness területeken; lehetőségek az olasz-magyar szakmai kapcsolatokra

12.40: A résztvevők és a média kérdései

13.00: Záró köszönetnyilvánítás és a rendezvény lezárása

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a mellékelt linken érhető el. A Zoom Webinar esemeny linkje itt található. További információkért forduljon a szervezőkhöz bizalommal a következő e-mail címen: marketing@cciu.com vagy a +36 70 886 6762-es telefonszámon!          

4A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara egy 1992-ben Budapesten alapított, 1998 szeptembere óta az olasz kormány hivatalos elismerésével működő privát szövetség, amely mintegy 200 tagvállalatból álló olasz-magyar vállalkozói közösség találkozási helyeként szolgál, elősegítve annak integrációját és fejlődését.

A Kamara fő célja a közös problémák meghatározása és a közös érdekek képviselete a két ország illetékes hatóságainál és intézményeinél. Közreműködése a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok, főképpen az Olaszország és Magyarország közötti kommunikációs infrastruktúra fejlesztésére valamint a kis- és középvállalatok támogatására irányul. Meggyőződésük, hogy az olasz gazdaságot jellemző kis- és középvállalkozások fontossága központi szerephez jut a magyar gazdaságban is. Ehhez a folyamathoz szeretnének hozzájárulni, olyan olasz vállalkozások működési lehetőségeinek elősegítésével, melyek szeretnének nemzetközivé válni, és ehhez a törekvésükhöz Magyarországot tartják ideális partnernek. Ugyanakkor a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, az olasz kamarai rendszer tagjaként, az olasz piacra való nyitás lehetőségét teremti meg a magyar vállalkozók számára. Tagvállalataik számára hozzáférhetőek a világ 55 országában összesen 81 külföldi olasz kereskedelmi kamara (Assocamerestero) információi és szolgáltatásai. A Kamara elő kívánja segíteni a tapasztalatok és üzleti lehetőségek cseréjét, illetve egyesítését, amire kivételesen jó alkalmat szolgáltatnak a társasági rendezvények. A Kamara, a tagvállalatai által kínált tanácsadásnak köszönhetően, széleskörű szolgáltatások rendszerét alakította ki mindazon magyar vállalatok számára, amelyek Olaszországban szeretnének működni, s valamennyi olasz vállalkozás számára, amelyek gazdasági és kereskedelmi tevékenységet szeretnének indítani Magyarországon.