Nagyon sokan teszünk újévi fogadalmat. A terveink között nem ritkán szerepel az életmódváltás illetve a kalóriadús karácsonyi menük után egy hosszabb-rövidebb fogyókúra. Ez utóbbinak egyik kedvelt formája a tojásdiéta valamint az olyan étrendek, melyeknek a tojás az alapja.

ízesített ToTu krémek5

A tojás nem véletlenül több diéta típus „varázseszköze”. A tojásfehérje alacsony kalória tartalma rendkívül jó fehérjehasznosulással párosul, a sárgája pedig gazdag az értékes fehérjék mellett vitaminokban, ásványi anyagokban is. Nem hiába ennyire komplex rendszer egy tojás, hiszen mindent tartalmaznia kell, ami egy élőlény kialakulásához szükséges, de semmi fölöslegeset.

zöldfűszeres ToTU-krém5

A legtöbb fogyókúra, életmódváltás fő buktatója talán a változatosság, az ízgazdagság hiánya. Ugyanakkor ma már például a tojásalapú táplálkozás sem kell, hogy kimerüljön a főtt tojás, tükörtojás fogyasztásában, hiszen számos tojástermék elérhető már a polcokon, webshopokban.

Németh Csaba55

„Egyre több, állományban és felhasználhatóságban változatos tojástermék jelenik meg. Például a ToTu termékcsalád, amely tejtermékek helyettesítésére is alkalmas, tartalmaz krémes, lágy krémes, folyékony, de még a túróhoz hasonlóan rögös állományú tojásfehérje készítményeket is. Ezek a termékek ráadásul remekül ízesíthetőek, sós és édes krémek, „túrókrémek” kitűnő alapjai. Ugyanakkor ma már sok helyen találkozhatunk a szeletelhető tojásrudakkal, melyeket akár szendvicsfeltétként is felhasználhatunk, vagy mozzarella-karikaként paradicsomszeletekkel falatozhatunk” – mondta Dr. Németh Csaba tojástermék fejlesztő.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek