A ToTu termékek fejlesztését az a gondolat hívta életre, hogy olyan nagy fehérjetartalmú tejtermék-analóg készüljön, amely laktóztól és tejfehérjétől mentes, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják.

A termékek fejlesztésénél az is fontos szempont volt, hogy kiváltsák a növényi alapú „tejeket, tejtermékeket”, ugyanis ezek is gyakran allergizáló alapanyagokból készülnek (pl. szója, mandula).

Mivel a ToTu termékek, a tojásfehérjéhez hasonlóan, szénhidrátot és zsírokat lényegében nem tartalmaznak, az eredeti célcsoport (laktóz- és tejfehérje-mentesen táplálkozók) igényei mellett a paleolit, illetve ketogén-diétát követők elvárásainak is megfelelő termékcsalád lett. Ráadásul a ToTu esetében egy komplett termékszortimentről beszélünk, melyek elemei alkalmasak a túró, a sajtkrém, a cukrászati krémek, a tejföl és a tej helyettesítésére egyaránt.

Németh Csaba55

Azonban a ToTu-termékek többek, mint egyszerű tejtermék helyettesítők. Ráadásul a termékcsalád funkcionális élelmiszerkénti alkalmazására, fejlesztésére további számos lehetőség áll nyitva. Ilyen lehet a termékek kálcium tartalmának növelése, illetve olyan funkcionális összetevők alkalmazása, ami a ToTu termékcsaládot speciális rehabilitációs célokra is alkalmassá teszi.

“Nagyon örülünk, hogy egy olyan 100%-ban magyar fejlesztésben vehetünk részt, mint innovátorok és gyártók, amely eredményeként létrejövő termékeket ilyen jól fogadják a fogyasztók. Rengeteg tervünk van még a ToTu termékcsaláddal, főleg funkcionális élelmiszerek fejlesztéseinek irányába. A kutatásainkban a következő években is szorosan együtt fogunk működni a Magyar Agrár- és Élelmiszertudományi Egyetem kutatóival” – nyilatkozta Dr. Németh Csaba, a ToTu-termékeket előállító magyar gyártó részéről.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek