Van egy magyar fejlesztésű, tojásfehérjéből készült tejtermék helyettesítő, a ToTu, amely nem csak az ételallergiásoknak (tejfehérje-allergia), laktóz-érzékenyeknek nyújt segítséget, hanem a közintézményeknek is a drága energiaárak mellett az épületek fűtésében. Hogyan is lehetséges ez?

tálca25

“Mi a tojásból, pontosabban a tojás fehérjéjéből készítjük a túró-, krém-, tejföl-, tejital-alternatívákat. Az üzemeinkbe így alapanyagként tálcákon érkezik a héjas tojás, azonban a kész termékek már műanyag csomagolásban kerülnek ki a raktárainkból, majd a boltok polcaira. A melléktermékként keletkező, magas energia-tartalmú papír tojástálcákat pelletté alakítva ugyan mi is felhasználjuk fűtésre, azonban igyekszünk a környékbéli illetve ismeretség lévén hozzánk kapcsolódó közintézményeket is segíteni, és amikor csak tehetjük, fűtési céllal magas raklapokba szedve küldjük részükre a tojástálcákat” – mondta Dr. Németh Csaba a ToTu gyártójának részéről, aki maga is gyakran elkíséri a szállítmányokat.

tálca35

A ToTu termékek egyre több üzletláncban és online áruházban elérhetőek. Előállítójuk így az innovatív termék minél szélesebb körű sikere mellett abban is reménykedik, hogy minél több helyen tud segíteni.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek