Hogyan érhetünk el tartós sikert a fogyókúrában és hozhatjuk a legjobb formánkat napról napra? Mi lehet a nagy titok? Sokan talán nem is gondolnák, de rendszeres zöldségfogyasztással látványosabb eredményeket érhetünk el, ráadásul még az édes ízekről sem kell lemondanunk.

A rohamosan közeledő ünnepekre való tekintettel, sokan már most belevágnak a diétába, fogyókúrába, hogy később aztán a karácsonyi menüből kedvükre, és büntetlenül falatozhassanak legalább egy-két napig. Ám ahhoz, hogy ne kússzanak ránk vissza a leadott kilók, tartós megoldásra van szükség. Régóta köztudott, hogy zöldségekkel könnyebb bármilyen diéta, hiszen táplálkozáskutatók számos felmérése támasztja alá, hogy a fogyás könnyebben indul meg, ezért minden étkezéshez javasolt a fogyasztásuk.

dieta alloEgy jó fogyókúrás program bázisát a zöldségek képezik.”  – mondta el a témával kapcsolatban az Ízek és érzések magazin dietetikus szakértője, Bajor Zsuzsanna. „Aki tartós sikert szeretne elérni a fogyókúrában, a legalább a napi háromszori étkezésbe, mindenképpen építse be a zöldségek fogyasztását. Emellett nem kell lemondani persze a húsokról, gabonafélékről, olajos magvakról sem. És hogy a nassolást se kelljen teljesen feladni a diéta alatt, keressük az édességek alternatívájaként a legédesebb ízű zöldségeket: a most szezonális, finom sütőtököt, a céklát, az ízletes bébirépát vagy éppen a természetes cukrot tartalmazó, fajtájából adódóan édes ízű GOLD csemegekukoricát, amely semmilyen hozzáadott káros adalékanyagot nem tartalmaz, ugyanakkor kiválóan kielégítheti az édesség utáni vágyat.” –tette hozzá a szakértő.

Fontos azt is tudni, hogy az édes és finom csemegekukorica további kedvező élettani hatása, hogy tartalmaz B-vitaminokat, karotint, folsavat, magnéziumot és vasat, valamint magas a fehérje-és rosttartalma. Ugyan valamivel magasabb a kalóriaértéke, mint más zöldségeknek, azonban nagy része rostanyag, mely segíti az emésztést, és támogatja ezzel a fogyás beindulását, ezáltal nehezebben rakódik ránk a súlyfelesleg is. A GOLD kukorica további előnye, hogy nem génkezelt, tartósítószert sem tartalmaz, így még az egészségünkre is jótékonyan hat.

Diétás recept a Bonduelle-től

Saláta távol-keleti stílusban

Elkészítési idő: 10 perc

dieta allo2Hozzávalók

Bonduelle GOLD csemegekukorica, Bonduelle Babcsíra, fél fej kínai kel, só

1 doboz (200 gramm) Bonduelle konzerv babcsíra

1 doboz (340 gramm) Bonduelle GOLD konzerv csemegekukorica

2 evőkanál fehérborecet

2 evőkanál méz vagy porcukor,

kisujjnyi darab friss gyömbér

1 kiskanál darált csípős paprika (Erős Pista)

2-3 evőkanál szezámolaj

Elkészítés

1. A kínai kelt kitorzsázzuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, egy tálba szórjuk, 1 csapott kiskanál sóval összeforgatjuk, fél órán át állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük, majd a kétféle konzervet levükkel együtt hozzáadjuk.

2. Pár evőkanálnyi levet egy pohárba rakunk, az ecetet, a mézet, a megtisztított és lereszelt gyömbért, valamint a csípős paprikát elkeverjük benne, azután hozzáadjuk a szezámolajat is.

3. A salátára öntjük, elkeverjük és tálalásig letakarjuk.

4. Bármilyen natúr vagy távol-keleti fűszerezésű grillezett pecsenyéhez kitűnő. Hűtőbe tesszük, hogy az íze összeérjen.

Kapcsolódó cikkek:

Friss és praktikus – a konzervzöldség előnyei

Finom ízek magyar alapanyagokból

Gyorsan, valami finomat

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ