Már csak egyet kell aludni, hogy végre a mozivásznon is megismerkedhessünk Christian Grey és Anastasia Steel történetével A szürke ötven árnyalat című filmben!

Az év egyik legjobban várt filmjét rengeteg előkészület előzte meg, hiszen a rendezők olyan alkotást szerettek volna a nézők elé rakni, ami megállja a helyét E. L. James kultikus könyve mellett. Ezért úgy válogatták össze a szereplőket, hogy a szexi milliárdos és a visszahúzódó egyetemista tökéletes összhangot nyújtson a filmvásznon. Ezért Francine Maisler castingigazgató és csapata New Yorktól Los Angelesen át egészen Londonig kereste a megfelelő színészeket – és ez utóbbi metropolisz volt az, ahol Jamie Dornan jelentkezett Christian szerepére.

„Természetesen jól ismertem a könyvet. Csak az nem olvasta, aki meghalt, mielőtt megjelent volna. Kívülről Christian nagyon izgalmas és befolyásos személy, tekintélyt parancsoló, sikeres üzletember. Vállalatbirodalma hatalmas vállalkozás, amely a legkülönfélébb iparágak cégeit egyesíti a telekommunikációtól a mezőgazdasági gépgyártásig. Birodalmának számos különböző tartópillére van, és ő rendkívül fiatal egy ilyen hatalmas feladatra. Az egész élete a hatalomról és a pénzről szól, és mindkettőből bőven van neki. De ha mélyebbre hatolunk, kiderül, hogy ennél azonban jóval összetettebb személyiség” – mesélte Jamie.

Nézd meg a film egyik legizgalmasabb jelenetét!

Jamie Dornan filmbeli partnere, Hollywood legújabb csillaga, Dakota Johnson egyáltalán nem bánta, hogy a castingkon a sármos színész bizonyult a legjobbnak Chritian szerepére.

„Amikor a színészek közötti kémiát tesztelik, az a legfurább a világon. Akkor látjuk először egymást, mégis működnie kell a dolognak. Rövid idő alatt és egy csomó ember előtt találnod kell valamit, amit szimpatikusnak tartasz a másikban. Ez nagyon abnormális szituáció. De Jamie bejött az ajtón, elkezdett viccelni, és rögtön megtetszett. Intenzív alakítást nyújt, mert bizonyos mértékben komor és valahogyan zárkózott az arca, ami tökéletes Christianná teszi. Jamie Christian fiatalságát is tökéletesen hozni tudja, ami rendkívül fontos a karakter szempontjából. Vannak jelenetek a könyvben, amikor Ana látja, amint megnyílik, megfiatalodik, levetvén a felnőttszerepet. A lány meglátja benne a kisfiút, és Jamie-ben megvan az a képesség, hogy a karakternek ezt a vonását érzékeltesse” – mesélte Dakota Johnson.

Kapcsolódó cikkek:

Így csábíts Valentin-napon!

Szuper Valentin-napi program: afrodiziákum túra

Szívbemarkoló történet egy hősről – Jön a Mancs!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ