Ha átmeneti alkotói válságban kerül a gitáros, énekes Járai Márk (Halott Pénz), akkor azt a zene mellett virágokkal orvosolja. Az rádiók közkedvelt sláger-gyáros és országosan jól ismert fiatal zenész imádja a virágokat. Vadiúj, slágergyanús szerzeményeit először kedvenc növényeinek játssza el, mondván a virág a tudósok által is szeretik a zenét. Éppen ezért szombaton ásóval és gereblyével felszerelkezve rohamozza meg a Margitszigetet, más virágrajongó budapestivel együtt. Az év legszínesebb Guinness-rekord felállítására készülnek a FŐKERT munkatársaival. Ha szereted a virágot, akkor ott a helyed április 25-én a Margitszigeten, hogy te is részese legyél a több mint 12 ezer egynyári elültetésének a Margitszigeten.

Bárki művész lehet egy napra Halott Pénzzel, a Tedd Meg MAgadért közműhely keretében a Margitszigeten. Több ezer tő virág közül lehet választani és elültetni azt. Ezzel nem csak szebbé, hanem élhetőbbé is teheti környezetét.

“Imádom a virágokat és mindamellett, hogy még szebbé tehetjük a Margitszigetet, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy milyen szín összeállítású virágkompozíciók születnek majd.”

kislány

A különböző színű virágokat ki-ki a saját ízlésének megfelelően rendezheti össze. A szakemberek szerint például a színeknek komoly jelentősége van. Például a lila, nyugtató és energetizáló hatása mellett, serkenti az agy kreativitását. Míg a fehér szín a tökéletességet szimbolizálja. De ha valakinek a szenvedélye a szenvedély, akkor az a piros dáliát fogja választani a sok más színű virág közül. Két éve volt az első rekordkísérlet- mondta Erdélyi Krisztina a FŐKERT Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője, aki céljául kitűzte, hogy bevirágosítja Budapest parkjait, úgy hogy közben tömegeket mozgat meg.

A WHO korábbi előrejelzése szerint a depresszió 2020-ra a második munkaképesség-csökkenést okozó betegség lesz a világon. Magyarországon havonta 200-250 ezer betegnek van depressziós tünete. Egy felmérés szerint egyre több a lelki beteg gyereke is. A teljes gyógyuláshoz – független attól, hogy kinek mi a baja – szellemi és lelki egyensúlyra van szüksége. A virágnak ebben nagyon fontos szerepe van, a betegségek nagy részét ugyan is a stressz okozza.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ