Megszületett egy újabb Magyar világsiker! A Nemzeti Bor Maraton rendezvénysorozat záró-, értékelő sajtótájékoztatót tartott Budapesten, a budai Vendéglő a KisBíróhoz étteremben 2015. június 17-én délelőtt.

A magyar bor. A magyar sport. A magyar vidék. Ezekkel a hívószavakkal tavaly decemberben ugyanitt bemutatkozó Nemzeti Bor Maraton az év egyik legnagyobb közösségi élményének ígérkezett mind a sport és a borkedvelők számára. A célul kitűzött tervek sikerültek, az idei évben először megrendezett országos rendezvény sikerrel, és egy Magyar világrekorddal zárt.

A sajtótájékoztatót megnyitotta Dobor Dezső sajtófőnök, akinek rövid bevezetője után, Balla Attila programigazgató beszámolt az eredményekről. Köszönetét fejezte ki a támogatók és együttműködők irányába, majd elmondta: “Egy olyan összefogást sikerült építenünk, amelynek teljesítménye és színvonala méltó az elismerésre. Minden támogatónk, szakmai együttműködőnk, a saját területén kimagasló munkával járult hozzá, hogy a rendezvénysorozat sikerrel megvalósuljon.”


“Közel 9.000 futó résztvevő, 103 település, 11 kiemelt napi helyszín és azok színes programjai, melyekre több mint 20.000 ember volt kíváncsi, és egy világrekord. A világ leghosszabb maratonváltó világrekordja. 257 óra és 5 perc folyamatos futás 2581 km-en, Magyarország mind a 22 borvidékén. Ez az első évi mérlegünk. A közös sikerünk.” – mondta a programigazgató. Kitért még arra is, hogy sok új fejlődési lehetőséget látnak már most, komoly attrakciók és ötletek jelentek meg a Nemzeti Bor Maraton rendezvénye körül a jövőt illetően. Ugyanis a közös siker eldöntötte, lesz II. Nemzeti Bor Maraton.

Dobák László, az AXA Bank értékesítési igazgatója, mint a Nemzeti Bor Maraton arany fokozatú támogatója azt emelte ki, hogy hatalmas emberi teljesítmények születtek, és büszkék rá, hogy már első alkalommal sikeresen tudtak együttműködni a közös célokért. Bebizonyítottuk, hogy tudunk komoly összefogást teremteni, és jól szervezni.

Darabos Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megbízott főigazgatója, aki szintén egy Arany fokozatú támogató képviseletében ült az asztalnál arról beszélt, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az első pillanattól tudott azonosulni a célokkal: “… bemutatni a helyi termékeket, a helyi borokat és többé válni ettől. A 11 kiemelt helyszínen sikerült közel 100 helyi termelővel is bemutatkozni, amit önmagában is sikernek könyvel el a Kamara. “Személyesen is nagy élmény volt látni a helyszíneken, hogy milyen nagy örömöt nyújt a közös siker!” – mondta.

Domján Zsuzsanna, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárságának titkárságvezetője köszönetét fejezte ki a Nemzeti Borkiválóság Programmal való együttműködés kapcsán, valamint továbbította Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkárának gratulációját a sikeres rendezvényhez.

Czene Attila, olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta, komoly teljesítmény, hogy helybe vitte a rendezvény a szabadidősport és a kultúra lehetőségeit. Igenis van igény az emberek részéről a szabadidősport efféle megnyilvánulásaira is. “Az első évben megmozgatott 9000-es résztvevői létszám kiemelkedő a magyarországi szabadidősportok vonatkozásában”

Bock József, borász, a Nemzeti Bor Maraton borszakmai védnöke, a Villányi borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta: „A magyar bormarketing nagyon kevés volt az elmúlt 25 évben, de ez a rendezvény nagy lehetőség arra, hogy a magyar bormarketing előrelépjen!” – a személyes részvételén kívül öröm volt számára hallani és nyomon követni a 11 nap eseményeit.

Gere Attila villányi borász a Nemzeti Bor Maraton borszakmai védnöke arról beszélt, hogy: „Az első gondolatom az volt, amikor Attila megkeresett, hogy fantasztikus ötlet! … Nem volt kérdés, mellé állunk, Villány is mellé áll! … Gratulálunk hozzá!”

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ