Az év koncertjén a rocklegendák csapata, Várkonyi Mátyás, Horváth Charlie, Karácsony János, Novai Gábor felállásban lép majd színpadra. Az egykori Generál tagok nem nosztalgiázni jöttek össze, hanem a régi slágerek újraértelmezésével, újra hangszerelésével kívánják bemutatni, hogy szólnak a híres nóták
a huszonegyedik század elején.

A jelen és a múlt találkozása a színpadon abban is megnyilvánul, hogy az ikonok mellett mai fiatalok is fellépnek: Novai mai zenekarának nagyon tehetséges énekesnője, Marót Viki már évtizede énekel Generál dalokat. A produkciót a sajátosan mai hangzásvilágú, de mégis a régi Generál zenei elemeit is felvonultató ifjú MÖRK zenekar kíséri, amelynek vezetője, Zentai Márk is énekel majd Karácsony James-szel és Charlie-val. Hogy a hangzást még jobban felturbózzák, a háromtagú női vokál mellett egy teljes szimfonikus zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar teszi teljesebbé a minden bizonnyal páratlan zenei élményt Báthori Lóránt vezényletével. Ebből is sejthetjük, hogy fél évszázad zenei rutinja találkozik majd a mai hangzásvilággal a Tüskecsarnok színpadán.

A koncerten az ismert slágerek között felcsendülnek majd olyan slágerek, mint a Csöngess be hozzám jó barát, Kérdés, Felelet, Fűrész, Messze szálljon, Százéves kút, Ha ismerném, Piros bicikli, Rockin’ and Rollin’, Kövér nap, Lehajtott fejjel, Sirály, Neked szól, Őrült álom, Szép dal, Generál – bugi, Talán Holnaptól, Törökméz,  Szélkakas, Lopom a napot,   Zenegép, Könnyű álmot hozzon az éj, Különös szilveszter, Lehajtott fejjel, Madár száll a szívemre vagy a Ha ismerném.

Túl a rocktörténelmen, igazi zenei csemegének ígérkezik a decemberi koncert, amelynek elképzelhetően lehet folytatása is. Várkonyi Mátyás (vokál, billentyűsök, gitár), Charlie (ének, konga), Karácsony János (ének, gitár) és Novai Gábor (gitár, ének), és zenésztársaik nem elsősorban nosztalgiázni szeretnének, hanem adaptálni a Generál egykor híres szerzeményeit, a mai kor hangzásvilágára.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ