Egy kert hangulatát sok minden meghatározhatja. Mennyire dús a fű, milyen növényekkel ültettük be, csobog-e benne patak vagy aranyhalak úsznak-e a kerti tóban. Bármilyen legyen is, akkor tudjuk igazán élvezni, ha kellemes körülmények között pihenhetünk benne.

A nyugalmunkat több tényezőnek is köszönhetjük. Ha van egy árnyékos zug, már hálásak lehetünk, de nagyon bosszantó, ha gallyak, falevelek zavarják sziesztánkat. Szeretnénk, ha mindig lágy szellő lengne körbe, ugyanakkor nem vágyunk a fülledt, zárt terekre. Még vonzóbb, ha egy ebédet vagy egy vacsorát elkölthetünk a szabadban, és ideális esetben több szék és asztal is elhelyezhető benne.

Talán nem véletlen, hogy már az ókorban előszeretettel társították a kerteket egy lugassal, egy kerti lakkal, ám a minden igénynek megfelelő megoldást a filagória adta. A nyitott, rendszerint lécekből rácsszerűen alkotott kerti házikó akkor nyerte el igazi szépségét, amikor kúszónövények, rózsák fedték be, ám ez igen hosszú idő eredménye volt. A filagóriában kellemes a szunyókálás, jóleső az ebéd utáni szieszta, hiszen mindent tud, amire egy meleg nyáron szükségünk lehet: árnyat adó, szellős, ugyanakkor kényelmes, kertet szebbítő építmény.

A 21. század térrendezésében jártas szakemberek már nem a falécekből készített rusztikus darabokat keresik, sokkal inkább azokat, amelyek esztétikus megjelenésük mellett hozzátesznek a kert hangulatához, designjához. Az időjárási viszonyoknak is megfelelő, közel 4 méter széles Ethos Monza Gazebo filagória kényelmes, mert különleges napernyőként véd a forróságtól, esztétikus, mert feldobja a kerti bútorainkat, praktikus, mert gyorsan és könnyedén összeállítható. Felállításához nem kell más, mint egy rövid szerelési idő, és délután már élvezhetjük is vadonatúj filagóriánkat. A polirattan fonattal bevont erős fém váz ovális alakját a talpazatában is megőrzi. A filagória oldalát takaró vízálló textilfüggönyöket teljesen be is húzhatjuk, így meghitt pillanatokat teremthetünk, vagy ki is köthetjük, így engedve kilátást a kertre. Kezelése könnyű: felállítása és lefúrása nem kíván szakembert.

Kapcsolódó cikkek:

Miért jó a klikkes padlószőnyeg?

Kis vagy nagy töltet? Valósítsd meg!

Te is tartasz szokatlan dolgokat a hűtődben?

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ