A legtöbb kislány először anyukája magassarkú cipőjébe bújik, majd az ő körömlakkjával festi ki kisujján a körmét, évekkel később pedig bizalommal fordul hozzá női típúsú kérdéseivel is. Nyertes Zsuzsa és lánya között ilyen a kapcsolat, nem csoda, hogy ugyanaz a gyógynövény segít nekik nőiségük harmonizálásában.

A nőiség belülről fakad, míg a nőiesség elsősorban külsőségek függvénye. Ha az utóbbiban történik valamiféle egyensúlyvesztés, az viszonylag könnyen helyrebillenthető, ám ha a belső harmóniája borul fel egy nőnek, akkor könnyen összedőlhet körülötte az „egész világ”. Sok nő a havi ciklus hozta kihívások miatt hónapról hónapra megéli ezt a fajta kibillentséget. Másoknál a változó kor időszaka okoz kiborulást a harmonikus mederből. A nők nagy része nőisége leáldozásaként éli meg a klimax bekövetkeztét, és áldozatává válik a „világvége” hangulatnak. De vannak olyanok is, akik kihívást látnak ebben az életszakaszban, mégpedig arra vonatkozóan, hogy bebizonyítsák – elsősorban saját maguknak, másodsorban a külvilágnak – hogy a nőiség kérdése nem „vérre megy”.

Hormongyógyszer kizárva!

Nyertes Zsuzsa, aki mindig is a nőiség egyik legkitűnőbb példaképe volt, rendkívül rosszul élte meg a változó kor kezdetét.

„ Nem tudtam, mi történik velem, teljesen kifordultam magamból, ami nálam éppen abban nyilvánult meg, hogy totálisan magamba fordultam. Semmihez sem volt kedvem, nem akartam emberek közé menni, és szinte mindenen elsírtam magam. Mindeközben folyamatos mellkasi feszülést éreztem és égő érzés lüktetett az ereimben. A nőgyógyászom azt tanácsolta, kezdjek el hormontartalmú gyógyszert szedni. Na, ezt az egyet nem akartam, mert tartottam a mellékhatásoktól és alapvetően a természetes megoldásokban hiszek. Ezért elkezdtem kutakodni, informálódni a témában és egy könyvben rátaláltam egy ősi gyógynövényre, amiről azt olvastam, hogy hormon nélkül segíti a női hormonok harmóniába kerülését. Ez felkeltette az érdeklődésemet!”

A segítség kortól független

Őshonos a Földközi tenger környékén egy gyógynövény, a neve barátcserje, aminek a termése olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek jótékonyan befolyásolják a női hormonok működését a szervezetben.

“Az agyalapi mirigy szabályozása alatt áll két rendkívül fontos női hormon, az ösztrogén és a progeszteron termelődése. Ezek egyensúlyától függ a nő havi ciklusának szabályossága. Amikor ezeknek a hormonoknak a termelődése tartósan alábbhagy, akkor kezdődik a változó kor” – magyarázza Dr. Sasvári Ferenc homeopata orvos. – “Mivel a barátcserje, a szervezetben felszívódva kedvezően befolyásolja a női hormonok egyensúlyát, ezáltal segít egyrészt a menstruációs ciklus ideális beállásában, másrészt késleltető hatással van a klimax bekövetkeztére. Valamint harmonizálóan hat mind a menzesz napjainak, mind a változó kor időszakának tüneteire: hangulatingadozás, hőhullámok, mellfeszülés, erős görcsök…, stb.” –  tudjuk meg a szakértőtől.

Két Nyertes egy csapásra

Tehát a barátcserje egy olyan gyógynövény, ami egyaránt tud segíteni anyának és lányának, ahogy ezt Nyertes Zsuzsa is felfedezte. Amint saját magán tapasztalta, hogy a kezdeti szenvedések után, annak köszönhetően, hogy elkezdte fogyasztani a barátcserjét, egyik hétről a másikra helyrebillent testileg és lelkileg egyaránt, lányának is ajánlotta a gyógynövény alkalmazását.

„A lányomat hónapról hónapra nagyon megkínozták a menzesz napjai. Nem egyszer előfordult, hogy nem tudott iskolába menni, olyan görcsei voltak. Miután megéltem magamon a barátcserje jótékony hatását és rájöttem, hogy ha rendben vagyok pszichésen és fizikailag is, akkor minden újra elkezd jól működni körülöttem, azonnal a lányomra gondoltam, akinél azóta szintén bevált ez a gyógynövény.”

Nem csoda, hogy Nyerteséknél család baráttá lépett elő a mediterrán eredetű cserje, ami hozzásegíti a nőket ahhoz, hogy nőiségük megélésben ne jelentsen akadályt sem a havi ciklus, sem annak elmúlása.

Fotók: RTL Klub

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ