2015. július 24-én az Orlai Produkciós Iroda a Hair után újabb bemutatóra készül, ezúttal a Szentendrei Teátrumban. Az Aranytó című vígjátékot Vári Éva, Benedek Miklós, Bertalan Ágnes, Vasvári Csaba, Bábel Vilmos vagy Szekeres Máté előadásában és Gálffi László rendezésében láthatja a közönség.

“Visszatértek a búvármadarak az Aranytóra, és velük megérkezik Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel is, akik fiatal koruk óta minden nyarat itt töltöttek. Morognak, ugratják, de pont ugyanúgy szeretik egymást, mint a kezdet kezdetén – vagyis kezdődik a szokott, boldog nyaralás. Az idei mégis más, mint az eddigiek: régi, hűséges bútorok és használati tárgyak mellett sok mást is rendbe kell tenniük maguk körül. Mert a lányuk nem véletlenül nem járt náluk már évek óta. És amikor megérkezik, meglepetés-vendéget is hoz magával…” áll a színlapon.

Ernest Thompson darabját, az Aranytót Magyarországon Tolnay Klári és Mensáros László szereplésével mutatták be itthon 1990-ben, de a Mark Rydell rendezte filmnek is nagy sikere volt Henry Fonda és Katherine Hepburn főszereplésével. A szerző Oscart-díjat kapott a forgatókönyvre, melyet saját maga írt át a színdarabjából.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ