A Globalista Konyha szervezésében november 4-5-én pop-up vacsorát ad Budapesten James Rix, a többszörös díjnyertes The Fox & Hounds tulajdonos séfje a Kőleves Vendéglőben.
“Ebédelni jöttünk egy kisvendéglőbe, és királyi lakomában volt részünk”– az Independent kritikája
„Egész életemben jó ételeket akartam készíteni, és csodálatos érzés felülmúlni a vendégek elvárásait. A legnagyobb öröm számomra az, amikor az emberek egy új étel kipróbálása után boldogan távoznak” – magyarázza James Rix, The Fox & Hounds pub tulajdonosa és séfje Hunsdon, Hertfordshire, Nagy Britanniában.
A családi kisvendéglő elnyerte az Év Étterme díjat 2015-ben a Hertfordshire-I Food and Drink Awards versenyen, valamint az országban egyedüli pub-ként bekerült a Michelin Étteremkalauz Bib Gourmand díjasai közé. Bianca Rix, aki 9 éve vezeti a kisvendéglőt férjével, elmondta: „Szeretnénk megmutatni, hogy a szokásos pub ételeknél mi sokkal jobbra vagyunk képesek. Mindent frissen, helyben készítünk, a kenyértől a fagylaltig, és annak függvényében, hogy aznap mi érkezik a beszállítóinktól, naponta változik az étlap is. Finom, minőségi ételeket kínálunk elérhető áron, ami pontosan megfelel a Bib Gourmand minősítésnek” – James Rix így folytatja: – „Híresek a vadételeink, és a száraz érlelésű marhahúsaink a kezdetek óta nagyon népszerűek. Minden séfnek az az álma, hogy bekerüljön a Michelin Étteremkalauzba. Mi ott is szeretnénk maradni!”
Az étlap egyszerű de kifinomult – angol, francia és falusias olasz hatások keveréke, naponta változó kínálattal, mindig a legfrissebb szeonális alapanyagokból. Nemrég felújították az éttermet, és beszereztek egy csodálatos faszenes JOSPER kemencét is.
James Rix karrierje Londonban kezdődött, a Michelin-csillagos Gary Rhodes és Alastair Little séfek mellett dolgozott, majd Tom Conran The Cow éttermének főszakácsa lett, végül 2004-ben feleségével, Biancával, megnyitotta saját éttermét, a The Fox & Hounds pub-ot, Hunsdon, Hertfordshire-ben. Az elmúlt több mint tíz évben töretlen az étterem népszerűsége és hírneve.
A menü:
- Kacsamájhab, vad alma zselé, füstölt só és házi briós
- Konfitált lazac, fehér bab, piquillo paprika, sóban eltett citrom, édeskömény, kapor
- Boróka és feketebors kéregben sült kacsamell, vörös endivia, savanyított dió, aszalt meggy
- Lassan sült magas hátszín, sült fokhagymás krumplipüré, cékla, gyönygyhagyma
- Angol desszert – Gyümölcsös “fool”
Kapcsolódó cikkek: