2017. május 23-án 38 ország legkiválóbb bártendere utazik Berlinbe annak reményében, hogy beírhassák magukat a Bacardí történelmébe. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hamarosan a végéhez ér, így hamarosan fény derül arra, hogy a verseny szempontjait figyelembe véve ki a világ legjobb bártendere. A zsűri a szakma legnagyobbjainak számító szakemberekből áll, akik többek közt Gózon Péter teljesítményét is értékelik, aki Sin Limites koktéljával hazánkat képviseli a világversenyen.

„Pályafutásom eddigi legnehezebb és egyben legszebb időszakát élem. Csodálatos érzés, hogy én képviselhetem Magyarországot Berlinben, a világdöntőn. A felkészülés talán legintenzívebb szakasza következik, és igyekszem mindent megtenni, hogy a legjobbak között szerepelhessek májusban.”  – mondta Péter az előtte álló hónapról.

Gózon Péter (3)A Sin Limites visszanyúl egy igazi klasszikus, a Daiquiri ízvilágához, melyet Péter olyan különleges hozzávalókkal egészít ki, mint a kardamom, mely így egy egyedi és modern koktél formájában születik újjá. A Sin Limites a hazai közönség mellett többek között Lengyelországba, Franciaországba, Kanadába és Hongkongba is eljutott. A koktél fantázianeve arra a pillanatra utal, amikor az ember kitartó munkájának köszönhetően eléri célját, és úgy érzi többé nincsenek határok, melyeket ne győzne le. Ez a Sin Limites, vagyis határok nélkül.

Berlin egyik lenyűgöző klubja, az EWERK ad otthont az idei döntőnek, ahol a győztes kihirdetése után olyan sztárvendégekkel ünnepelnek a résztvevők, mint Jillionaire a Major Lazer együttes tagja. A világszerte elismert DJ és producer Jillionaire egyedi stílusával, melyben ötvözi a reggae, dancehall, soca, hip-hop és elektronikus zenét, egész este garantálja a hamisítatlan Bacardí hangulatot.

Peter_Gozon_bacardi_08 „A Bacardí Legacy Global Cocktail Competitiont jelenleg a legnívósabb versenyek között tartják számon a szakmában. Több ezer jelentkező közül 38 kiválasztott mérheti össze tudását a végső döntőben. Rendkívül izgatott vagyok, hogy idén Berlinben rendezhetjük meg a világversenyt, ahol kivételes környezetben ünnepelhetjük majd a Bacardí család új tagját.” – tette hozzá Dickie Cullimore, a Bacardí rum nemzetközi nagykövete.

A világversenyt megelőző hosszú hónapokon át tartó felkészülés során a versenyzők igyekeztek saját koktéljaikat kreatívan és széles körben népszerűsíteni, mindezt a Bacardí Legacy család, a márkanagykövetek illetve a korábbi évek versenyzőinek támogatásával. A verseny az oktatás, szórakoztatás és a szakma iránti elkötelezettség kombinációja, melyben mindenki a Bacardí család, azaz a „Gran Familia de Bacardí” tagjává válik.

Gózon Péter koktéljának receptje:

Sin Limites
– 45 ml Bacardí Carta Blanca
– 20ml friss limelé
– 5 ml Campari
– 15 ml házi készítésű vanília szirup
– 2-3 darab kardamom

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ