Neves hazai sportolókkal, Risztov Évával, Mányoki Attilával, és Erdei Zsolttal jelentették be a 35. Lidl Balaton-átúszást. A szervezők az idei eseményre is több mint tízezer indulót várnak, akik az 5200 méteres távot biztonságos körülmények között teszik meg. Magyarország egyik legnépszerűbb nyíltvízi tömeges sporteseményének a Lidl Magyarország lett a főtámogatója.

Világhírű sportemberek bevonásával, sajtótájékoztató keretei között jelentették be a 35. Lidl Balaton-átúszást, melynek Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár lett a fővédnöke. A magyarországi tömegsportok egyik legnépszerűbb eseményére 2017-ben is több mint tízezer indulót várnak a szervezők. „A hazánkban ikonikusnak mondható Balaton-átúszás összhangban áll a kormány azon szándékával, hogy egyre többen válasszák az aktív kikapcsolódást, sportolást, beleértve a fiatalokat és a gyermekes családokat is” – hangsúlyozta Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, világ- és Európa-bajnok magyar öttusázó.

Risztov_Erdei_ManyokAz eseményt népszerűsítendő számos élsportoló és bajnok csatlakozott a kampányhoz. A nyíltvízi úszás olimpiai bajnoka Risztov Éva, a Lidl kampánynagyköveteként a felkészülési időszakban profi tanácsokkal látja el az úszókat, melyek segítségével a fizikai és szellemi kihívással könnyebben birkózhatnak meg az úszók: „A sport és egészséges táplálkozás elkötelezett támogatójaként örömömre szolgál, hogy ezt az üzenetet a Lidl Magyarország támogatásával még több emberhez juttathatom el.” Risztov Éva mellett Mányoki Attila, aki az úszás történetének hatodik legjobb idejével úszta át idén a Cook-szorost és Erdei Zsolt, többszörös Balaton-átúszó, profi ökölvívó világbajnok is arra buzdít mindenkit, hogy próbálja ki magát a nyíltvízen.

Az amatőr és profi sportolókat is megmozgató 35. Lidl Balaton-átúszást idén július 1-jén szervezik meg. A kihívásra vállalkozók Révfülöpnél szállnak vízbe, s teszik meg az 5,2 kilométeres távot Balatonboglárig, ahol számos programmal várja őket és családtagjaikat, barátaikat a Lidl Magyarország. A vállalat, mint az esemény névadó szponzora preventív és edukációs célú programokkal várja az érdeklődőket kortól és nemtől függetlenül. „Fontosnak tartjuk, hogy olyan sportesemény támogatói legyünk, amely összhangban áll vállalati értékeinkkel. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás fontosságát már a legkisebbeknél is tudatosítani kell, így a 35. Lidl Balaton-átúszásra olyan programokkal is készülünk, amik szórakoztató formában tanítják meg mindezt a gyerekeknek is” – mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az úszók biztonságára a mintegy 140-150 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó felügyel, s a mellette cirkáló vízirendőrök folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Akiknek esetleg valamilyen gondjuk támad, azok bármelyik egységtől kérhetnek segítséget, a táv egyharmadánál, felénél és kétharmadánál pedig mentőhajó horgonyoz. „Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a résztvevők közel mindegyike teljesíti a távot kisebb-nagyobb pihenésekkel. A 35. Lidl Balaton-átúszás az egyik legbiztonságosabb módja a nyíltvízi úszás kipróbálásának” – mondta el Máth István, a Budapesti Sport Iroda ügyvezetője.

A 35. Lidl Balaton-átúszásra az előnevezés már elindult, az online jelentkezés mellett azonban a helyszínen is lehetőség lesz a regisztrációra. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ