fotó: Hrotkó Bálint

Ismét kortárs magyar kamaraművek hangoznak el a Gin-tonic hangverseny sorozat befejező koncertjén, melyre jazz improvizációkkal válaszol a vendégművész, Lukács Miklós.

A 2018-2019-es évadban újdonságként kínálta a Nemzeti Filharmonikusok Gin-Tonic címmel a Várkert Bazár izgalmas, újszerű színpadelrendezését: Egy különlegesen érdekes zenei kalandozás helyszíneként szolgál a Várkert Bazár a Gin-Tonic koncerteken összekötve a kortárs zene és a jazz világát. Izgalmas vállalkozás. Érdemes velünk tartani.” – ajánlotta a koncerteket Hamar Zsolt, a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója.

Az évad utolsó Gin-Tonic koncertjén Bella Máté, Dargay Marcell, Tornyai Péter és Tóth Péter kortárs zeneszerzőink egy-egy művét a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában hallhatjuk majd, a kamaraművekre pedig ismét a jazz műfaj kiváló képviselői improvizálnak. A koncertsorozatban a Nemzeti Filharmonikusok vendége volt már Szakcsi Lakatos Béla és Dés László, a záró koncert vendégművésze Lukács Miklós, aki cimbalom játékával kápráztat majd zenekarával a Cimbiózis Trióval. Az improvizációban segítségére lesz a zenekar másik két tagja, Baló István dobon, valamint Orbán György nagybőgőn. A hangversenyt a Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója, Hamar Zsolt vezényli. A sorozat házigazdája, műsorvezetője Novák Péter lesz.

Gin - tonic - kortars es jazz Lukács MiklósElhangzó művek:

  • Bella Máté:  Hypnos
  • Dargay Marcell: View without a Room
  • Tornyai Péter: Cordes à vide
  • Tóth Péter: Olasz koncert