Mintegy másfél évtizede nem sikerült, ám Iszak Eszti most mégis szerepet kapott a Barátok köztben. Hazánk ikonikus napi sorozatában korábban Emma szerepére pályázott, most önmagát alakítja.

Iszak Eszti nagy álma volt, hogy a Barátok közt csapatának tagja legyen, de az utolsó körben mást választottak a szerepre.

Az első pillanat óta szeretem a sorozatot, hosszú éveken keresztül a családdal minden este a TV előtt ültünk, és vártuk: mi történik majd Berényiékkel, Kertészékkel. Nagyon szerettem volna szerepelni a Barátok köztben, ezért el is mentem egy castingra, ahol többszáz jelentkező közül majdnem kiválasztottak; Berényi András házasságon kívül született lányát alakítottam volna. Az utolsó körben ketten maradtunk, és végül nem én lettem a befutó. Azóta persze sokat változott az életem, de a sorozatot valamelyest mindig követtem. Az egyik legjobb barátnőm Nagy Alexandra, akivel egy időben együtt is laktunk. Akkor általa közelebb kerültem a Barátok közthöz” – meséli Iszak Eszti.

A népszerű modell, műsorvezető és influencer számára igazán meglepő volt a felkérés, amit szinte rögtön elfogadott, de azért előtte szerette volna megismerni a jeleneteket.

Önmagam kell alakítanom, Gigivel (Görgényi Fruzsina) és Pannival (Jakab Ada) egy tortadíszítő kihívást teljesítünk, amit – a történet szerint – a követőim élőben láthatnak. A sütés-főzés nagyon közel áll hozzám, a karantén időszakban pedig kimondottan sokat forgattam a fakanalat. Életmódot váltottam, több, korábban használt alapanyagot egészségesebbre cseréltem, így kísérleteztem, hogy miként tudom praktikusan és finoman elkészíteni az ételeket. A Barátok köztben azonban egy hagyományos tortát készítünk, aminek a díszítés a különlegessége. Hogy Gigiéknek vagy nekem sikerül jobban, az ma este kiderül” – teszi hozzá Eszti.