Bár a télnek vége, a vírusok és baktériumok még mindig leselkednek ránk minden felől. Betegség esetén azonban nem muszáj azonnal az antibiotikumok után nyúlni, hiszen a természetben nem csak a kórokozók, de az ellenük leghatásosabb fegyverek is megtalálhatóak. Hogy mik is ezek pontosan, az a Növényi antibiotikumok című könyvből kiderül.

Mindenhonnan kórokozók leselkednek ránk – immunrendszerünk megállás nélkül azon fáradozik, hogy szembeszálljon velük. Ha „megtalál minket” valamelyik, és egy fertőző betegséggel kell megküzdenünk, hamar folyamodunk mesterséges antibiotikumokhoz. Pedig ennek sokkal ritkábban van értelme, mint hinnénk.

A gyógyszerek gyengítik az immunrendszert, és növelik a kórokozók ellenállóvá válásának kockázatát. A könyv a jól bevált gyógynövények hatóerejével foglalkozik, hogy hogyan kezelhetők az enyhébb fertőzések a növények segítségével mellékhatások nélkül. A növényi alapú gyógyszerek – a mesterséges antibiotikumokkal ellentétben – ugyanakkor nemcsak baktériumok, hanem vírusok és gombák ellen is hatásosak. Az antibiotikus hatású gyógynövényekkel támogatjuk az immunrendszerünket ahelyett, hogy gyengítenénk, és a fertőzésekből megerősödve kerülünk ki.

Kapcsolódó cikkek:

Vitaminbomba a kirobbanó formáért!

Túlélő edzés Bear Gryllsszel

Tippek: Így csillapítsd a köhögést!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ