Exkluzív élményekkel nyit a 9. GasztroWerk.  Két vadiúj helyen is az első vendégek között lesznek a hallgatók: az Émile Gerbeaud Budában és Budapest legújabb minőségi magyar sajt, sonka és bor kisbisztrójában és kis delikátjában, az ízeket vizualitással, dizájnnal és zenével ötvöző  kiSBBendében,  melynek tulajdonosai a GasztroWerkben jöttek össze! Ott lesznek a Gourmet Fesztivál VIP-napján is, Segal Viktor tárlatvezetésében a mai magyar vendéglátás összes jelentős szereplőjével találkoznak. Zólyomi Zsolt, a “Magyar Orr” a kulinária és az illatok világa közötti átjárásról tart értekezést.

Ebben a modulban a világszínvonalon újjáépített Pannonhalmára látogatnak el a diákok. Betekintenek az évi 300 ezer palackot előállító Pannonhalmi Apátsági Pincészet életébe, a múltat megidéző „Pannónia Szőlőskertje” kiállításba, majd a világhírű építész, John Pawson tervei alapján megújult pannonhalmi bazilikába és az apátsági könyvtárba tesznek kirándulást. Ebédelni és helyi borokat kóstolni az apátság nemzetközi színvonalú Viator éttermében fognak.

Minden az alapanyagokkal kezdődik. 4000 fűszert árul az Ázsia bolt, ahol Kerekes Zsuzsa tulajdonos kultúrtörténeti összefüggéseiben fogja láttatni az egzotikus árukat.  Halat a budaörsi piacon kóstolnak, whiskyt Réz Andrással, aki ezúttal whisky nagyköveti minőségében mutatkozik be, a sajtokról pedig T. Nagy Tamás mond el mindent, amit csak lehet.

A gasztronómia talán minden másnál jobban szól szereplőinek személyes történetéről, habitusáról.  A mostani kurzuson olyan neves séfekkel találkoznak a hallgatók, mint O’Shea Daniel, az Alabárdos séfje, Varjú Viktor, a Bock Buda séfje. Nemcsak tőlük, hanem neves reklámszakemberektől és üzletemberektől is kapnak arculatépítési, vállalkozási, pénzügyi tanácsokat.

A GasztroWerk szakmai vezetője Segal Viktor újraértelmezett magyar ételeket és tavaszi salátákat fog ebben a modulban tankonyhában közösen elkészíteni a hallgatókkal, miközben szó esik majd az ételek fotózásáról, a food stylingról is.

Kapcsolódód cikkek:

Legyen idén a tiéd az Év Gyógyszerésze!

A dolgozó nő mindig gyanús?

13.000 elvesztegetett év


MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ