Április utolsó szombatján egy napra bárki újra gyermek és egyben hős lehet. A Flúgos Futam résztvevői Budapesttől Győrig autóznak, az út alatt pedig számos váratlan és kreatív feladatot kell megoldaniuk.

Az idén immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Flúgos Futam célja, hogy jótékony formában összekösse a kellemest a hasznossal. Vagyis hogy cégek kreatív együttműködés keretében jótékonykodjanak úgy, hogy eközben a versenyzők, vagy akár cégek dolgozói még szórakozhassanak is, ezzel örök élményeket szerezve.

A feladat röviden: eljutni A-ból B-be, a lehető legtöbb pontot megszerezve. A jelmezekbe öltözött versenyzők előtt a start, vagyis az A pont ismeretes csupán. A többi állomásponthoz vezető itinereket rejtélyes, vicces találós kérdések formájában kapja meg minden versenyző. A feladat megtalálni minden állomást, ott teljesíteni a hol erőt, hol a gyorsaságot, hol a kreativitást és találékonyságot próbára tevő feladványokat.

“A Futam támogatottjai korábban is a gyermekek voltak, így idén is az volt a tervünk, hogy egy gyermekekkel foglalkozó szervezetet támogassunk. A választás Közép-Európa legnagyobb gyermekkórházára, a Heim Pál Gyermekkórházra esett. Nekik gyűjtünk tárgyi és anyagi felajánlásokat, adományokat, valamint segítünk az adó 1%-os kampány hirdetésében is. A Futam előtt közzétesszük a kórház kívánságlistáját is, melyen megtalálható, hogy milyen tárgyi adományoknak örülnének legjobban. Mindezeken kívül célul tűztük ki magunknak, hogy létrehozunk egy adományvonalat a kórház számára, ahol a Futam előtt, alatt és később a Futam után is lehetőség lesz telefonhívással, vagy sms-el adakozni” – mondta a Flúgos Futam főszervezője, Németh Tímea, aki hozzátette: az idén Győrben végződő futamra már a hivatalos nevezés megkezdése előtt több tucat “flúgos” jelentkezett.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ