Ezt a hétvégét sem ússzuk meg szuper programok nélkül – szerencsére, hiszen már annyira megszoktuk, hogy mindig van mit csinálni!

II.Concours d’ Elegance veterán autó szépségverseny

Balatonfüred – 2015. május 15-16.

A hazai veteránautós élet egyik meghatározó eseménye, a tavasszal megrendezésre kerülő Lotus Retro Veteránautó Szépségverseny és Luxusautó Kiállítás.

Tanúhegyek Teljesítménytúra

Badacsonytördemic – 2015. május 16-17.

Ha érdekelnek a tanúhegyek titkai, indulj túrázni! Válogathatsz a Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület által szervezett 10, 20, 30 és 50 km-es teljesítménytúrák között, akár gyalog, akár biciklivel kelsz útra. Hogy el ne tévedj, ellenőrzőpontok jelzik az utat végig a tanúhegyeken, a Tapolcai-medence és a Káli-medence területén. Rajt és cél a badacsonytördemici Faluház udvarán.

Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny

Balatonfüred – 2015. május 16.

A balatonfüredi évadnyitó Vitorlabontó Ünnepség a vitorlás szezon hivatalos megnyitása, több mint 77 éves múltra tekint vissza.

Az ünnepség a Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának térzenéjével kezdődik, majd az ünnepi beszéd után felvonják a központi vitorlás hajóra a nemzeti lobogót, megkoszorúzzák a Balatont, a felsorakozott vitorlás hajókon megtörténik a vitorlabontás, mellyel hivatalosan is megkezdődik a vitorlás szezon. A verseny megtekintésére a hajókikötőből nézőhajó indul. A rendezvényhez a Concours d’ Elegance veterán autós szépségverseny is kapcsolódik a Vitorlás téren.

Országos Feng Shui és Ezoterikus Találkozó

Fonyód – 2015. május 16-17.

A fonyódi Feng Shui Galéria az idei évben új helyszínre, az újonnan átadásra került Városi Kulturális Központba szervezi az Országos Feng Shui és Ezoterikus Találkozót.

A Feng Shui Galéria által szervezett találkozón országosan ismert és elismert ezoterikus és feng shui szakemberek előadásai, bemutatók lesznek láthatók, hallhatók, amelyeket különböző szórakoztató kísérőprogramok színesítenek.

Szeged Napja Ünnepségsorozat/Szegedi Borfesztivál

Szeged, Széchenyi tér – 2015. május 15-25.

A Szeged Napja Ünnepségsorozat a pezsgő szegedi fesztiválnyár nyitórendezvénye. A tíz napos gasztro-kulturális rendezvény a napfény városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát. Az ünnepségsorozat keretén belül május 16-án nyitja meg kapuit a XX. Szegedi Borfesztivál, mely a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Klauzál téri Gasztroudvar idén is a hagyományos magyar ízek kedvelőinek kínál bőséges választékot. A második hétvégére a Hungarikumokat bemutató Dugonics téri Kincs-térrel és a Hídivásárral teljesedik ki a belvárosi fesztiválhangulat. 11 nap, 120 borász, 200 kézműves, 250 program.

Az idei Szeged Napja Ünnepségsorozat egy nappal hosszabb lesz, így még május 25-én, hétfőn is felhőtlen kikapcsolódást nyújt a XXI. Szegedi Borfesztivál, a Klauzál téri Gasztroudvar, a Dugonics téri Kincs tér, sőt még a Hídivásár is három naposra nyúlik 2015-ben!

VI. Böszörményi Dísznövény – és Ízek Fesztiválja

Hajdúböszörmény, Bocskai István – május 16.

Hajdúsági, böszörményi bográcsos ételek főzőversenye amatőr és profi kategóriában neves zsűri jelenlétében. Cél a hagyományok ápolása, gasztronómiai múltunk felkutatása, őrzése, bemutatása.

Zagyva-Hajta Gyalogos Teljesítménytúra

Jászberény – május 16.

A Zagyvamenti, a jászberényi és farmosi Hajta Természetvédelmi Területek, valamint az újerdői tanyavidék szépségeinek megismertetése. A teljesítménytúrázás iránt érdeklődőknek lehetőség biztosítása erőnlétük, állóképességük felmérésére.

Múzeumi Világnap

Nyíregyháza-Sóstófürdő, Sóstói Múzeumfalu – május 18.

E napon a nagyvilág több mint 35.000 múzeumának egyidejű részvételével a „múzeumok a fenntartható társadalomért” központi jelmondat szellemiségében kínáljuk programjainkat. A hozzánk kilátogatók jelképes összegért (100Ft/fő) tekinthetik meg kiállításainkat.

Tour de Velencei-tó

Velencei tó – május 15-17.

Május érkezésével a kerékpáros szezon is megkezdődik. A családok és barátok számára kiváló lehetőség a formába lendüléshez a Tour de Velencei-tó, melyen mind a hétvégi biciklisek, mind pedig a profi kerékpárosok megtalálják a maguk versenyét, mellette pedig felfedezhetik két keréken a Velencei-tó környékét is.

Történelmi íjász találkozó

Sümeg, Vár és Aréna – május 17.

Történelmi Íjász találkozót szerveznek 2014. május 17-én a Sümegi Várban és az Arénában. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Tisza-tavi Fogathajtó és Lovas Ügyességi Verseny

Poroszló, Rendezvénytér – 2015. május 18.

Felidézve a poroszlói lovas hagyományokat fantasztikusan látványos egész napos program várja az érdeklődőket! Indulás és nevezés fogathajtó és egyéni ügyességi kategóriákban.

Sajtfesztivál

Vajdahunyad vár – május 15-17.

Május 15. és 17. között, péntektől vasárnapig rendezik meg a budapesti Vajdahunyad várában a III. Belvárosi Sajtfesztivált. A belépés a rendezvény mindhárom napján ingyenes. A fesztivál középpontjában a kézműves hazai és nemzetközi sajtkészítők állnak, ezeket kiegészítve a legnemesebb élelmiszerekkel.

“A látogatókat közel százféle sajtkülönlegességgel várjuk. A kisszínpadon délutánonként sajtkészítő bemutatókkal találkozhatnak, az élményt egy kézműves sörsétány és termelői borudvar teszi még teljesebbé. Ez a rendezvény több egy egyszerű fesztiválnál. Itt nem csak kóstolni lehet, de lehetőség nyílik elsajátítani a sajtkészítés fortélyait , és beszélgetni a sajtkészítőkkel is, akik több, mint szívesen mesélnek majd a sajtkészítés minden mozzanatáról a tejköpüléstől egészen a több éves érlelésig” – mondta Necz István főszervező.

Kaktusz kiállítás

Budapest, ELTE Füvészkert – május 15-17.

Fegyverzetük, mely egyben a növény szépségét is adják, a töviseik. Tövisek védik a növényt környezetük káros hatásaitól, és mikor a kaktuszok virágba borulnak, minden növénykedvelő elismerését kivívják! Nagyságukat, formájukat tekintve a kaktuszok hihetetlenül változatosak: vannak oszloposak, gömbök, óriások és törpék. Nem csak dísznövények, de az embert is szolgálják: Közép- és Dél-Amerika lakosainak élő kerítései, a testükben felhalmozott víz szomjoltó a sivatag vándorainak, gyümölcseik pedig üdítő csemegék.

Ezen különleges, egzotikus növények sokaságával találkozhatnak mindazok, akik ellátogatnak 2015. május 15. és 17. között a budapesti ELTE Füvészkertbe, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének szervezésében megrendezett kiállításra!

Második Keresztény Színházi Fesztivál

Budapest, több helyszínen – május 15-17.

Misztérium musical, tragigroteszk, premier, hátborzongatóan élethű marionett előadás, darabtemetés és történelmi tánc-show: igazán tartalmasnak, színesnek és izgalmasnak ígérkezik Magyarország második Keresztény Színházi Fesztiválja, amelyet tavaly hívott életre Dörner György hagyományteremtő célzattal. Újdonság, hogy a május 15. és 23. között rendezett egyedülálló rendezvénysorozatnak otthont adó Újszínház és Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom mellett a Nemzeti Színházban és a József Attila Színházban is zajlanak programok.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ