Miért élünk, ha nem azért, hogy minél könnyebbé tegyük egymás számára az életet?

Ezt a szemléletet valósította meg a Magyar Posta is akkor, amikor kötelezővé tette a gépi kitöltésű csekkeken a postai QR-kód feltüntetését.

A havi számlák befizetése a „nemszeretem” feladatok közé tartozik. Persze – mondhatnánk -, hisz nincs olyan ember, aki szívesen szabadul meg pénztárcája tartalmától. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy a rövid ebédszünetben vagy munka után a családjával töltött értékes percek helyett loholt a postára, hogy eleget tegyen havi kötelezettségének. A Magyar Posta egy innovatív intézkedéssel ennek egyszer s mindenkorra véget vetett, ugyanis ez évtől már kényelmesen, akár karosszékben ülve otthonról is (munkaidőn kívül, munkaszüneti napon, a nap 24 órájában) intézhetjük pénzügyeinket. Hogy lehetséges ez? Az alkalmazás pofon egyszerű, így bárki pillanatok alatt profi mobilos QR alapú csekkbefizetővé képezheti ki magát. A kényelem feltétele azonban egy okostelefon, amire fel kell telepíteni a Magyar Posta üzleti mobil applikációját, amelyen elérhető az iCsekk alkalmazás is, majd regisztrálni szükséges a rendszerben. A postai QR kóddal történő csekkbefizetés a Magyar Posta üzleti mobil applikáció és az iCsekk szolgáltatáson keresztül történik. Ezt követően azonban már tényleg gyerekjáték a használata.

– A „Számlakód beolvasás” menüpont indításával kell kezdeni

– A QR kód beolvasását a telefon kamerája segítségével tesszük meg

– A kód beolvasásával kerülnek a készülékbe az adatok

– Ezt követően lehet a bankkártyás fizetés tranzakciót indítani (ehhez a szokásos adatok megadása szükséges), ami a posta rendszerébe fut

Fontos tudni, hogy mindez nem a telefonszámlát terheli, hanem a bankkártyához tartozó bankszámlát. A bizalmatlanabbak email értesítést is kérhetnek a tranzakció fontos adatairól.

Mindezt végrehajtani talán még annyi időbe sem telik, mint ezt a rövid tájékoztatót elolvasni, így az élet fontosabb dolgaira lehet koncentrálni.

Kapcsolódó cikkek:

Fuss versenyt az idővel, haladj a korral!

4 tipikus Bubizó

Újra keressük a legjobb patikákat!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ