Július utolsó hétvégéje kánikulával és rengeteg jó programmal támad, érdemes jó előre kiválasztani, hol mulatunk a hőségben!

IV. Tisza-tavi Családi Sportnapok

Abádszalók, Tisza-tó strand, Sportpálya – 2015. július 24-26.

A 3 napos sporteseményen lesz Selfizős tájékozódási kerékpárverseny, Tisza-tó átúszó verseny, Streetball verseny, Mérten János labdarúgó emléktorna, Tájékozódási kenutúra verseny, Erős emberek versenye. A versenyek mellett az ide látogató vendégek számos sportágat próbálhatnak ki.

Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház

Balatonföldvár – 2015. június 26. – 2015. augusztus 29.

A Kultkikötő a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban igazi ünneppé varázsolja a 10. nyári évadot: a Budapest Bár zenekar szuperkoncertjével és meglepetésekkel készül a nagy születésnapi bulira – augusztus 1-én, szombaton. Ha Balatonról és nyárról van szó, ki más is kezdhetné a szezont, mint a Kultkikötőben a kezdetektől fogva fellépő KFT együttes? Ezek után nincs megállás: egészen augusztus végéig közel 180 program várja azokat, akik számára a csobbanás, túrázás és gasztro-kalandok mellett az igazi nyári élményt egy igazán jó színházi előadás vagy koncert koronázza meg. Földváron minden héten csütörtök esténként kamaraszínházi előadásokat, pénteken és szombaton nagyszínpadi produkciókat és koncerteket, szombat és vasárnap délelőtt gyerekelőadásokat kínálnak a nézőknek. Bogláron és Fenyvesen a péntek és a szombat a Kultkikötő-napok.

190. Anna-bál

Balatonfüred – 2015. július 25.

A balatonfüredi Anna bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja. Hangulatában és tradícióiban feleleveníti a polgári Magyarország egyik leggazdagabb időszakát, a Reformkort. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása, melyre éjfél után kerül sor.  A Hajókikötő előtti Vitorlás téren, utcabálon szórakozhat a nagyközönség. Az Anna-fesztiválon egész héten át kellemes kikapcsolódást és szórakozást nyújtanak a Balatonfüredre látogatóknak.

XIV. Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthely – 2015. július 23.- 2015. augusztus 16.

2015-ben tizenhatodik alkalommal várjuk a nézőket a Keszthelyi Nyári Játékokra a Festetics kastély parkjában. A Centrál Színház idén is több előadással készül: koncerttel és vígjátékkal dobjuk fel a nyári estéket. További információ és jegyfoglalás a honlapon.

Horgas Eszter és Falusi Mariann: Föld hangjai

Városmajori Szabadtéri Színpad – 2015. július 25.

Horgas Eszter nemzetközi hírű fuvolaművész és Falusi Mariann igazi Föld körüli utazásra hívja a közönséget ismert világslágerekkel és saját művekkel. Ezer hangszínnel, változatos hangszerekkel, a különböző műfajok nyelvén mondják el saját benyomásukat jól ismert melódiákon és saját szerzeményeiken keresztül.

Hungarikum Fesztivál

Balatonalmádi – 2015. július 24.- 2015. augusztus 4.

Nemzetünk értékeit mutatjuk be neves pálinkákkal, gasztronómiai remekekkel és kézműves, népi-iparművészeti termékekkel. A fesztivál ideje alatt legfőképpen helyi és környékbeli művészek kínálják zsűrizett termékeiket megvásárlásra. Hatalmas színpadunkon estéről estére izgalmas és változatos, közönségünk igényeinek sokszínűségét kiszolgáló programokkal várjuk az igényes kultúrára szomjazókat.

Swing & Sanzon – Jazzy Tower EXTRA

Margitszigeti Víztorony – 2015. július 24.

Farkas Gábor Gábriel énekes-musicalszínész és zenekara tíz éve játszik együtt. Zenéjük a magyar jazz palettán a klasszikus standard, easy listening, könnyen hallgatható örökzöld zenét képviseli. Múltidéző koncertjük ezúttal a 20. század két legendás dalszerző-énekesét idézi meg a világ túlsó feléről, akiknek életműve térben és időben is összefonódik: a 100 éve született Frank SinatraGrammy- és Oscar-díjas énekes-színész és a szintén 100 éve született Edith Piaf francia sanzonénekesnő halhatatlan slágerei szólalnak meg a különleges Jazzy-esten. Közreműködik: Farkas Gábor Gábriel és zenekara, Szűcs Gabi, Micheller Myrtill és Szabó Ádám.

JazzFröccs

Keszthely – 2015. július 24. – 2015. július 26.

Három kellemes nyári este a hullámzó Balaton partján, frissítő fehér és rosé borokkal, pezsgőkkel és habzóborokkal, hangulatos jazz zenével és ízletes balatoni halételekkel. Ezt kínálja a bor és jazz rajongóknak a második alkalommal megrendezésre kerülő JazzFröccs programsorozat, melyen a gasztronómiai kínálatot hazánk tehetséges fiatal jazz zenészei és zenekarai egészítik ki.

XXII. Fürdőfesztivál

Harkány, Gyógy- és Strandfürdő – 2015. július 24-26.

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legnépszerűbb tradicionális eseménye, a Fürdőfesztivál mindenki számára kínál valami érdekes eseményt. Családi- és gyermekprogramok, vizes-pólós szépségverseny, pocak szépségverseny, kulturális programok, könnyűzenei koncertek, medence melletti tánc- és nótaműsorral gazdagítják a kínálatot.

Europa Cantat 2015

Pécs – 2015. július 24 – augusztus 2.

Az EUROPA CANTAT nyitott, mindenféle versengést nélkülöző fesztivál, amely remek programokat kínál énekkarok, karnagyok, zeneszerzők, kórustitkárok-szervezők-menedzserek és egyénileg résztvevő karénekesek számára, műfaj, kor és kórus típusra való tekintet nélkül. Amikor 1988 után a fesztivál most visszatér Pécsre, bizonyosan lesznek köztünk olyanok, akik 27 évvel ezelőtt is velünk – és egymással – énekeltek, felejthetetlen élményeket szerezve. Őket különösen nagy szeretettel várjuk. A felnőtt kórusénekesek számára üzenetünk: Pécsre jön a világ! Ennyi pompás művet, ilyen nagyszerű műhelyvezetőkkel másutt nem találhat. Ide el kell jönni!

Campus Fesztivál

Debrecen, Nagyerdő – július 22-26.

A zenei programok mellett fontos szerepet kap a humor, a sport, a mozi, valamint a tudomány és a művészetek, sportok várják a látogatókat.

Gyógy- Bornapok- Büki Gasztrofesztivál

Bükfürdő – 2015. július 22-26.

A rendezvény régión belüli egyedi arculatát az adja, hogy egy helyszínen, egy rendezvényen mutatja be a magyar gasztro- és bor kultúrát, melyet ötvöz az egészséges életmódra való neve-léssel. A fesztivál célja, hogy a nyáron, a fürdőn pihenő több ezer vendég a régió lakossága és Bük város közönsége számára minőségi, ugyanakkor könnyed szórakozási lehetőséget bizto-sítson. Megismertesse az érdeklődőkkel a magyar gasztronómiát, bor kultúrát, valamint a ma-gyar népi hagyományokból táplálkozó zenéket, zenei műfajokat.

Szoboszlói Folkhétvége

Hajdúszoboszló – július 24-26.

Hajdúszoboszlón július utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a népzenei, népművészeti fesztivál a Szoboszlói Folkhétvége. Július utolsó hétvégéjén a népművészeté és a néptáncé a főszerep. A színes forgatagban a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt. Mindhárom este táncházzal zárul a program.

XVI. Országos Kékfestő Fesztivál

Nagynyárád – 2015. július 25-26.

Az idei évben 16. alkalommal rendezi meg hagyományos fesztiválját Dél-Baranya egyik ékköve, Nagynyárád. A történelmi színtérre, a mohácsi csatahelyre tekintő rendezvényhelyszín szabadtéri színpadán a hagyományoké a főszerep. A tradicionális zenék és táncok programjai között jut idő a fő helyi specialitás, a rétes kóstolására is. A távoli vidékről érkező vendégsereg a sok élmény közben rácsodálkozhat egy nagy hagyományú kézműves mesterség, a kékfestés múltjára, termékeire és szerencsére a ma is élő értékeire.

Szatmári Fesztivál: Nemzetközi Diófesztivál

Milota, Sportcentrum – július 25-26.

A fesztivál olyan gasztronómiai értéket képvisel, amely a település híres terményének a diónak a népszerűsítését szolgálja. A fesztivál középpontjában a dióból készült ételek főzőversenye áll. A fesztivál kísérő rendezvényeként kulturális programok is megtalálhatóak. A település lakossága minden érdeklődőt szeretettel hív és vár.

XVI. Keszthelyi Nyári Játékok – Sztárfoglalás a Balaton parton

Keszthely – 2015. július 23. – augusztus 16.

16 éva annak, hogy a Festetics kastély parkjában Puskás Tamás és Básti Juli meglátta az ideális színházi teret. Mára a Keszthelyi Nyári Játékok a Balaton parti esti szórakozások közül az egyik legnívósabb.  Az idei programban sorra vesszük az előző évadok legnagyobb sikereit: Hét Boszorka koncert, Black Comedy, Illatszertár, Függöny fel! és Pletykafészek előadásokkal várjuk a nézőket a Festetics kastély parkjában.

Az idei nyári játékok szereplőgárdája parádés: Básti Juli, Rudolf Péter, Pokorny Lia, Kern András, Bereczki Zoltán, Simon Kornél, Scherer Péter, Liptai Claudia, Tompos Kátya, Falusi Mariann, Polyák Lilla lépnek színpadra

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ