Huszonöt éve a zene és a közönség szórakoztatása tölti ki az Irigy Hónaljmirigy életét. A zenekar egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult 1990-ben, és azóta is töretlen sikerrel adják elő humoros könnyűzenei produkcióikat. A csapat már javában készül jubileumi szuperkoncertjére, miközben szívesen emlékeznek az elmúlt több mint két évtized sztorijaira.

Hazánk egyik legnépszerűbb együttese immár negyed évszázada nevetteti meg a nagyérdeműt, és ennyi idő alatt volt, hogy ők kerültek vicces helyzetekbe.

„Az egyik vidéki rendezvényen a műsorvezető megkérdezte, milyen dolgokat szeretünk, hogy ezzel vezesse fel a produkciónkat, mi pedig a tőlünk megszokott komolysággal válaszoltuk, hogy „döglés, ivás, töcskölés”. Nyilván csak poénnak szántuk, és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ezt be is mondja majd a speaker, de így történt” – kezdte nevetve Sipos Tomi, a zenekar énekese.

Nem ez volt azonban a legforróbb pillanata a bandának, Győrben egy égő hajóról kellett menekülniük. „Javában ment a műsor, amikor azt vettük észre, hogy elkezd füstölni a hajó és már mindenki arra figyel, nem ránk. Pár pillanat múlva már a lángokat is láttuk, és a hajó lassan, de érezhetően süllyedni kezdett. Szerencsére volt annyi időnk, hogy kijussunk a partra, és persze akkor is humorunknál voltunk. Úgy fogtuk fel, hogy legalább nem mi égünk a színpadon” – folytatta Papp Feri, aki arra is jól emlékszik, amikor Lillafüreden egy égő szállodából az ablakon keresztül kellett menekülniük.

IHM_1994

Az elmúlt 25 évben különleges helyszínekben sem volt hiány. Egyszer egy kamion platóján felállított színpadon 10 métert gurultak fellépés közben a srácok, máskor pedig a technikát szállító kocsit megelőzve hamarabb jutottak el a kocsmába, mint a rendezvény helyszínére. „A technikai stáb mindig előbb indul, mint mi, és útközben láttuk, hogy árokba borult a kocsi. Gyorsan végiggondoltuk, mit tehetnénk, és arra jutottunk, hogy a legnagyobb segítség az lenne, ha nem zavarnánk a mentést és a kocsmában várnánk ki a történet végét” – vallotta be Feri, aki azt is elmesélte, hogy egy igazi világsztárt is zavarba hoztak már: 2000-ben a Szigeten Suzanne Vega látta meg őt, meztelenül.

Az élmény biztosan egy életre megmaradt az énekesnőben, ahogy az mirigyes fiúk is jól emlékeznek az érzésre, amikor a világ egyik leghíresebb rockerei látogattak el az ő bulijukra. „Úgy volt, hogy mi leszünk a Led Zeppelin előzenekara, de valamiért úgy döntöttek, hogy mégsem minket szeretnének. Majd rövid időn belül újra meggondolták magukat, de mi addigra leszerveztünk egy lemezbemutató bulit – amit már szeretettünk volna lemondani. Úgy gondoltuk, menő lenne, ha eljönnének a fellépésünkre, de sosem hittük volna, hogy tényleg megteszik! Persze lehet, hogy csak véletlenül keveredtek oda, de a lényegen ez nem változtat” – szögezte le Sipos Tomi.

Az egyelőre kérdés, hogy az elkövetkező 25 évben lesz-e újabb világsztár vendége az Irigy Hónaljmirigynek. Az viszont biztos, hogy december 18-án jubileumi nagykoncerttel várják rajongóikat az Arénában, ahol őket ismerve bármi megtörténhet!

Nézd meg a zenekar további fotóit!

[smooth=id:1068;]

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ