A magyar motorosok ismét bebizonyították, hogy egy erős mezőnyben is képesek felvenni a versenyt, hiszen a Schmidt Racing pilótája, Chrobák János élete harmadik világbajnoki versenyén pontszerző helyet szerzett. Csapattársa, Juhász Dávid műszaki hiba miatt maradt le mögötte, de így is sikerült teljesíteni a kihívásokkal teli futamot.

Remek hétvégét tudhat maga mögött a két magyar motoros, Chrobák János és Juhász Dávid: mindketten pontszerző helyen versenyeztek Jerezben, és bár Juhásznak végül nem sikerült a legjobbak között lennie, így is a 19. helyen ért be élete harmadik világbajnoki futamán.

A Schmidt Racing mindössze hat hónapja alakult meg, ehhez képest mindkét pilóta magáénak tudhat már egy Alpok-Adria bajnoki címet, a folytatás pedig igen bíztató, hiszen Chrobák már világbajnoki ponttal is büszkélkedhet.

„Hat hónappal ezelőtt nem is álmodtunk arról, hogy a fiúk ilyen jól fognak szerepelni a világbajnokságon, de a teljesítményük végül minden várakozásunkat fölülmúlta. Sajnálom egy kicsit, hogy Juhász Dávidnak nem sikerült a pontszerzés, mert a verseny közepéig a 14. hely környékén motoroztak mindketten, de sajnos az első futóműve féktávon nem teljesített jól, így visszaesett a 19. helyre. Ennek ellenére látjuk, hogy mindketten a mezőny első felébe tartoznak – mondta Balogh Róbert, a Schmidt Racing menedzsere.

Chrobák János méltán lehet büszke magára, mert kevés versenyzőnek sikerül a harmadik VB futamát pontszerző helyen zárni.

„Az első két futamom nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de most végre megtérülni látszik a befektetett energia. Most, hogy az Alpok-Adria bajnoki cím után világbajnoki pontot is szereztem, úgy érzem, hogy van helyem a mezőnyben, és nem csak én, de a csapat is büszke lehet arra, amit együtt elértünk. Pihenni nem sok időm lesz, hiszen két hét múlva már Magny Cours-ban versenyzünk, amit már nagyon várok” – árulta el a pilóta.

Csapattársának, Juhász Dávidnak sincs miért szégyenkeznie, hiszen a sorozatos műszaki hibák ellenére is sikerült befejeznie a versenyt.

„Az első szabadedzésen még minden rendben ment, de utána egyre rosszabbra fordultak a dolgok a motorommal. Volt minden: letört a váltókar, meghibásodott a kuplung és futóműhibával is küzdöttem – így vártam az időmérőt. Bár ott sem ment minden rendben, és csak a 22. helyről tudtam indulni, a verseny jól kezdődött, mert néhány kör után már a 14. helyen motorozhattam. Ekkor mondta fel a szolgálatot az első futómű, és az addig reálisnak tűnő 12. hely elúszott. Ennek ellenére pozitívan állok a következő futam elé, és reménykedek abban, hogy Franciaországban sokkal szerencsésebb leszek” – árulta el Juhász, aki a 29 fős mezőnyből a 19. helyen ért célba.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ