Az InStyle magazin legfontosabb küldetése, hogy olyan fiatalokat mutasson be, akikre érdemes odafigyelni. A Style Award versenyen is olyan divattervezőket jelöltek, akik valami újat mutattak és meghatározzák a divatot. Idén új kategória a „Feltörekvő sztár”, ahol olyan hírességeket nomináltak, akik példaértékűek a fiatalok számára, van mondanivalójuk és tehetségükkel utat törnek maguknak. Mindezek mellett pedig egyedi stílust képviselnek.

A divatban és a színpadon is a legfontosabb irányelv, hogy valaki újat tudjon mutatni, értéket hozzon létre és azt közvetítse a közönsége felé. Ebben az útkeresésben nagyon fontos szerepet vállalt magára az InStyle magazin. A lap olyan friss hazai márkákat, személyiségeket keres, akik az olvasók számára új látásmódot nyújtanak, vagy éppen egyszerűen kizökkentik őket a megszokottból.

A Divattervező kategóriában fiatal, merész, új stílust megmutató tervezőket nomináltak, akiknek kollekciója az általános trendeken túl- mutat.

Daubner Anna 2014-ben alapította meg saját márkáját. Diplomája után néhány évre Londonba költözött, hogy megismerje a divatszakma különböző területeit. Első saját márkája kollekcióját a felhők ihlették. Munkássága során törekszik arra, hogy hordhatóak legyenek ruhái, mégis kitűnjön a tömegből.

„Nagyon meghatározta a saját kollekciómat az Angliában töltött idő. Tágult a látóköröm, több stílust is kipróbáltam. Lehetőségem nyílt megismerni, hogy épül fel egy nagy márka, hogyan készülnek a kollekciók. Ez nagy lökést adott ahhoz, hogy a saját lábamra álljak itthon.

Az „Anna Daubner” lány nagyon tudatos, nem szexi a szó megszokott értelmében, hanem a magabiztossága, humora, játékossága teszi izgalmassá. Olyanoknak tervezek ruhákat, akik szeretnek kitűnni a tömegből, akik nem akarják szigorúan követni a trendeket, hanem az a fontos nekik, hogy amit felvesznek az egyedi és mozgalmas legyen” – kezdte a tervező. – A textilen kívül érdekel még az ékszerkészítés is. Főként arannyal, ezüsttel dolgoznék, kis kövekkel. Ahogy a ruháknál itt is a finom, hordható darabok vonzanak, olyanok, amiket sose vennék le. Fontos, hogy egy-egy ékszer hozzá nőjön az emberhez, ne akarja naponta cserélgetni” – tette hozzá Anna.

Idén alapította meg a „Feltörekvő sztár” kategóriát az InStyle magazin. Olyan fiatalokat jelöltek, akik meghatározták az elmúlt évek színpadi és zenei stílusát, megtalálták az utat a közönséghez és mindig minőséget hoznak létre. A jelöltek: Margaret Island, Kelemen Kabátban, Farkas Franciska, Horkay Barnabás, Fehérvári Gábor Alfréd.

Fehérvári Gábor Alfréd a TV2 tehetségkutatójában tűnt fel egyedi stílusával, hangszínével. A fiatal énekes első dala, a Mary Joe rögtön a sikerlisták élén debütált, a legtöbbet játszott felvételként. Freddie a maga visszafogott, elegáns stílusával rövid idő alatt a közönség kedvencévé vált. Rengeteg fellépése ellenére a minőségből sosem enged.

„Nagyon örültem a jelölésnek, hiszen elismerő, ha egy ilyen lap méltónak talál rá. Én inkább a zenémen keresztül képviselek egy stílust, a külsőségekben kevésbe. Az elegáns, letisztult dolgokat szeretem. Jól érzem magam egy fehér pólóban, farmerban, azt gondolom, hogy abban is jól kell tudni mutatni, hiszen ez belülről jön. A kisugárzás tesz valakit stílusossá. Az elmúlt év nagy váltás volt számomra minden téren. Magabiztosabbá váltam, kicsit merészebb lett az öltözködésem. Sokszor kapok pozitív visszajelzéseket”- mesélte az énekes, aki egy mókás történetet is megosztott. – „A napokban egy vicces szituációt éltem meg. Néhány fiatal a metrón egyszer csak elkezdte énekelni a Mary Joe-t, majd gratuláltak nekem. Ezek a pillanatok erősítik meg bennem, hogy érdemes csinálnom.”

Kapcsolódó cikkek:

Vérüket adták a hírességek a Jégteraszon

Barátnők között: így szépül Kiss Ramóna és Nyári Dia

Vadonatúj kategóriákkal erősít a GLAMOUR Women of the Year

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ