Vannak dolgok, amiket nem lehet elég hamar elkezdeni. Ilyen az esküvőszervezés is. Akár idén lesz az esküvő, akár csak jövőre, biztosan minden menyasszony úgy érzi, hogy el van késve a szervezéssel. Non-stop Pinterestezés, házas ismerősök faggatása, „mit mikor tegyünk” táblázatok böngészése, költségvetés-sablonok felkutatása… Milyen jó lenne mindent egy helyen megtalálni, igaz? Bárcsak létezne egy stílusok szerint rendszerezett Pinterest-könyv, amiben ráadásul minden hasznos tipp megtalálható a meghívó szövegezésétől kezdve a büdzsé táblázaton és ültetési renden keresztül egészen a szépségápolási tippekig! Jó hír: A tökéletes esküvő pont ilyen.

Férjhez menni szuper dolog, az esküvőt megszervezni már nem annyira. Sokan így gondolkodnak a lagzi előkészületeiről, pedig csak hozzáállás kérdése, és a szervezkedés is lehet élvezetes. Pláne, ha a segítségünkre van a tökéletes kézikönyv, ami tényleg minden felmerülő kérdésre választ tud nyújtani. Hiszen ki ne szeretne „tökéletes”, személyre szabott esküvőt?

A tökéletes esküvő első részében hét különböző stílushoz kapunk dekorációs ötleteket és megvalósítási tippeket a meghívótól és asztaldíszektől kezdve a csokor megkötésén át a köszönőajándékok saját kezűleg történő elkészítéséig. A tengerész stílus kék hortenziákkal csábít, a púderrózsaszín maga a megtestesült báj, a bohém dekoráció színes pomponokkal és eklektikával tesz vidámmá, a kerti parti igazi trendi esküvőt kínál, a rusztikus stílus a hagyományos romantikát tárja elénk, a kifinomult nagyvárosi díszlet a minimalisták kedvence lesz, míg a borvacsora az ínyenceknek szolgál tökéletes útmutatóul.

A könyv második felében még inkább a praktikumé a főszerep. A klasszikus, 18 hónapos mellett 6 hónapos menetrendet is kapunk, ha esetleg kissé már csúszásban lennénk a szervezéssel. A menyasszonyok emellett ötleteket olvashatnak a lánybúcsúhoz, az alkatuknak megfelelő ruha kiválasztásához és a nagy nap előtti szépségápoláshoz. A tökéletes esküvő segít a költségvetés megtervezésében, az ültetési rend protokoll szerinti elkészítésében, szempontokat ad a helyszín, a fotós és a zenekar kiválasztásához, de még az eskü szövegének megírásához is.

Tökéletes esküvő nem létezik, ne is akard ezt hajszolni- hallja sok menyasszony a tanácsot. Pedig létezik! Csak nem arra kell fókuszálni, hogy semmiben se legyen hiba, hanem arra, hogy összességében minden úgy sikerüljön, ahogy a lánykérés utáni első percben (vagy már előtte) megálmodtuk. Ez a könyv pedig segít ebben. A tökéletes esküvő egy nélkülözhetetlen útmutató minden férjhez menni készülő vagy arról ábrándozó nőnek.

Kapcsolódó cikkek:

Élet titkok, amiket Te is tudni akarsz!

Főzni szexi!

Külföldi élet – magyar nők szemével

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ