„Játék a városban” címmel nyílt új kiállítás az Óbudai Múzeumban. Az intézmény ez idáig az „Egy város, három arca”, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, „a Goldberger” című tárlataival fogadta látogatóit. A mostantól megtekinthető kiállítás Budapest egyetlen állandó játéktörténeti kiállítása, amely a város tematikát követve mutatja be Magyarország 1990 előtti emblematikus polgári játékait a babáktól az Anker építőkockákon keresztül a Märklin vasútig.

A folyamatosan megújuló Óbudai Múzeum a fővárosban egyedülálló állandó játéktörténeti kiállítással jelentkezik. A helytörténeti tárlat és a Goldberger család gyártörténetén keresztül bemutatott textilipari gyűjtemény mellett, a múzeum ezúttal az 1990 évek előtti polgári játékkultúrát hozza el a látogatóknak színes, izgalmasan kialakított, interaktív elemekkel tűzdelt kiállításával.

A tárlat megnyitóján Népessy Noémi igazgató köszöntötte a meghívottakat. Az intézményvezető elmondta, a nagyrészt önkormányzati, valamint EMMI támogatással a teljes gyűjtemény legizgalmasabb elemeit összeválogatva közel 1200 darabot felvonultató tárlat a város témakörében mutatja be a hazai polgári játékokat, szakítva a hagyományos fiú-lány játék csoportosítással.

A kiállítást Dr. Vigh Annamária az Emberei Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Közgyűjteményi Főosztályának vezetője, valamint Csukás István író nyitotta meg. A tárlat a látogatók számára június 22-étől megtekinthető. Óbudai lakosoknak az intézmény más tárlataihoz hasonlóan megjelölt rendezvényeket leszámítva ingyenesen látogatható.

További információk az Óbudai Múzeum és a Goldberger Textilipari Gyűjtemény Facebook oldalán, valamint az intézmények honlapján található.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ