Újabb kellemes nyári hétvégének  nézünk elébe, és hogy egy percre se vesztegesd az időd, összegyűjtöttük a legjobb kikapcsolódási lehetőségeket az országból.

Balaton Bike Fest
Balatonfüred – július 08-10.
A Specialized Balaton-felvidék országúti maratonon 2016. július 10-én, 10 órától, Balatonfüredtől indulva, kis forgalmú utakon kalandozunk a felvidék legszebb tájain, a táv 105 km. 2014-ben az útvonalból mintegy 35 km-nyi részt újraaszfaltoztak, így hazánk legjobb útminőségű maraton pályáján tekerhetsz és csodálatos kilátás nyílik közben a Balcsira is. A várható indulói létszám a maratonon 2016-ban 500 fő fölött lesz.

32. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál
Szombathely – július 9-16.
Az ország egyik legnagyobb presztízsű zenei fesztiválja immár több mint három évtizede várja a Bartók Béla, valamint a 20-21. századi zene kedvelőit és művelőit. 2016 januárjától kezdve a zeneszerzőhöz köthető szerzői jogok “felszabadultak” szabad utat engedve ezzel további kísérletezéseknek, Bartók műveinek más és más fénybe állításának, amit a Bartók 135 programsor is megünnepel, benne a Bartók Fesztivál különleges eseményeivel. A fesztivál középpontjában ezúttal – a Két arckép című darab jubilálása okán –  a NŐ áll. Bartók Két arckép című művét 60 éve mutatták be először. A Bartók Fesztivál hagyományaihoz híven nemcsak koncertekkel, hanem mesterkurzusokkal és egyéb, a társművészeteknek is helyet adó eseményekkel várja Szombathelyre a látogatókat. Kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból kiállítás is nyílik a fesztiválhoz kapcsolódóan, a hat alkotó műveinek ihletője is a NŐ.

Beethoven est
Vajdahunyadvár – július 7.
Július 7-én a MÁV Szimfonikus Zenekar „Beethoven estjét” hallhatjuk a Vajdahunyadvár Károlyi udvarában. A fesztivál egészen augusztus 4-ig összesen tíz koncerttel várja a vájtfülű közönséget a főváros egyik leglátványosabb történelmi emlékhelyére.
Az idén negyed évszázados jubileumát ünneplő rendezvénysorozat augusztus 4-ig további nyolc koncerttel várja a vájtfülű közönséget. A komolyzene szerelmeseit júliusban még a Magyar Virtuózok Kamarazenekar „Barokk estje”, a Mendelssohn Kamarazenekar “Szerenád estje”, illetve augusztus 1-jén a Budapesti Vonósok előadása várja.

Balaton Sound Fesztivál
Zamárdi – július 06-10.
Hatalmas tömeget vonzó 5 napos program. A Sziget és a Volt Fesztivál testvérrendezvénye, világhírű DJ-k, előadók, együttesek fellépésével, színes kísérőprogramokkal. Akár napi jeggyel, akár négynapos bérlettel, mindenképpen hatalmas élmény, felhőtlen szórakozást ígér a rendezvény Zamárdiban.
Újabb tucatnyi fellépő csatlakozott a Balaton Sound nemzetközi sztárkínálatához. Friss hír, hogy Európa legjobb vízparti bulisorozatán – július 6. és 10. között – fellép Dimitri Vegas & Like Mike, Tyga, Sven Väth és a megannyi további nemzetközi név mellé már csorognak a hazai fellépők is. Jön a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia is.

Szegedi Szabadtéri Játékok
Szeged, Dóm tér; Újszegedi Szabadtéri Színpad – július 1 – augusztus 27.
Jubileumi, 85. évada során újra az eredeti felállásban várja nézőit a Szegedi Szabatéri Játékok: a színpad a dóm előtt kap helyet, a nézők pedig a már felújított templommal nézhetnek szembe. A helyszín átalakítása ismét kreatív kihívások elé állította a fesztivált. Magyarország legnagyobb játszóhelye az újabb fejlesztésekkel immár több mint 1700 négyzetméter.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
Visegrád –  július 8-10.
A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 32 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. 2016-tól rendezvényünk legfontosabb programjai beköltöznek a királyi palotába – mely a középkor egyik legjelentősebb királyi rezidenciája – illetve az Alsóvárba, azaz a Salamon-toronyba. A koncertek, tánc és bábbemutatók, vásári komédiák, valamint a palota és a Salamon-torony kiállításai, a gyönyörű díszkutak, a hercegi lakosztály, a Királyi Borudvar és a hozzá kapcsolódó programok, valamint a kézműves vásár a napi belépővel tekinthetők meg.

Az eltűnt idő nyomában
Fertőd, Esterházy-kastély – július 4-től
Az fertődi Esterházy-kastély múzeumában nyílt kiállítás „Az eltűnt idő nyomában” címmel, mely az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont megalakulása óta fellelt és megszerzett műkincsekből áll.
A kiállítás 470 műtárgyat mutat be, amelyek hajdan az Esterházy-család tulajdonát képezték. A 20. század zivataros történelme során számos műkincsnek nyoma veszett, azonban napjainkra rengeteg tárgy „hazatért”. A kiállításon megtekinthetők bútorok, festmények, órák, valamint egyéb iparművészeti tárgyak.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ