Különleges előadásra készül Fehér Adrienn: a színésznő egy igazi legenda, Cserháti Zsuzsa emléke előtt tiszteleg egy esttel, ami valahol a koncert és a színdarab között van félúton.

„Hamu és Gyémánt” címmel kerül színpadra Szurdi Miklós rendezésében Fehér Adrienn előadása, melyben Cserházi Zsuzsának állít emléket egy színdarab keretén belül. Hogy miért pont őt választotta? Talán kevesen tudják, milyen kapcsolat volt köztük…

„A köztudatban talán nem is volt ez benne, mondhatni titkos viszony volt az, ami Cserháti Zsuzsa és köztem kialakult. 23 éves voltam, amikor találkoztam vele, és kértem, hogy segítsen nekem, tanítson az élet minden területén, de ő ezt nem vállalta el. Ettől függetlenül rengeteget beszélgettünk, nagyon sok olyan tanáccsal látott el, aminek köszönhetően sokat fejlődtem, így kvázi egy mentor szerepből végül baráti viszony alakult ki. Zsuzsa utolsó hét évében végig jelen voltam, sokszor találkoztunk, közös barátaink voltak. Ennek a közeli kapcsolatnak az apropóján mertem elvállalni ezt a különleges előadást” – árulta el Fehér Adrienn.

hamu-es-gyemnatA színésznő nem emlékkoncertet szeretett volna, hiszen már sok ilyet vállalt korábban, hanem egy átfogó, történetekkel teli megemlékezést.

Régóta dédelgettem ennek az előadásnak a tervét, de most szedtem össze a bátorságot, hogy megvalósítsam, ráadásul sikerült megfelelő környezetet találnom hozzá a Turay Ida Színházban. A Hamu és Gyémánt egy színházi előadás, de kikerülhetetlen, hogy minden pillanatában ott legyen Cserháti. Egy énekesnőt játszom, akit megbíznak azzal, hogy csináljon egy emlékkoncertet az énekesnőnek, aki egyben a barátja is. Hogy rólam szól-e a darab? A történet fikció, de ki tudja, akár én is lehetnék a főszereplő. Az előadás alatt kiderül, hogy egy ilyen emlékkoncertet nem is olyan könnyű létrehozni, tele van belső vívódással, de hogy végül sikerül-e, az november 12-én a Turay Ida Színházban kiderül” – tette hozzá sejtelmesen az énekesnő, aki reméli, hogy a későbbiekben további helyeken is bemutathatják a darabot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ