Ez a hétvége sem telhet el unalmasan, így legyen szó egy közös filmnézésről vagy aktív kikapcsolódásról, garantáltan találtok programot hozzá!

BALATON MARATON
Siófok – 2016. november 19-20.
Az őszi – sőt, az egész éves – futószezon kiemelkedő záróeseményeként rendezzük meg az eseményt 2016-ban is. A kétnapos siófoki eseményen a 42 kilométeres klasszikus táv három részletben teljesíthető, illetve számos egyéb távon is rajthoz lehet állni. Tavaly az eseményt kellemes időben, félmaratoni versennyel zártuk Siófokon, ahol 5600-an álltak rajthoz.

kamara.hu Fesztivál
Budapest, Zeneakadémia – november 17-20.
A Nagyterem különleges akusztikája, valamint a Solti Terem bensőséges hangulata az európai kamarazenei élet egyik legfontosabb otthonává avatja a Zeneakadémiát. Ezt a nemzetközi hírnevet és brandet erősíti tovább a 2016. november 17–20. között, immár második alkalommal megrendezett kamara.hu fesztivál, amelyen ezúttal is a komolyzenei világ legjelentősebb hazai és külföldi előadói adnak közös koncerteket.

kamara-hu_foto_zeneakademia_labady_istvanGeotúra Szentbékkálla környékén
Szentbékkálla – 2016. november 20.
Jelentkezés előző nap 18.00 óráig! A Káli-medence rejtett földtani és kultúrtörténeti kincsei: Geotúra Szentbékkálla környékén.
Gyalogos geotúra: Szentbékkállai-kőtenger – szabadtéri színpadi piroklasztit feltárás – barangolás a Fekete-hegy környékén.

Franc&Franc
Villány – 2016. november 18-19.
A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg tavaly az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap. Idén azokat az európai bortermelőket invitálták Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A történetnek Ön is részese lehet, amihez nem kell más tenni, mint 2016. november 18-án és/vagy 19-én Villányba venni az irányt.

LUX-filmnapok
Uránia Nemzeti Filmszínház – november 16-18.
November 16. és 18. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt, Európa sokszínűségét és értékeit közvetítő, egyúttal fontos társadalmi problémákra reflektáló játékfilmeket. Az idén versenyben lévő három filmmel az identitását kereső fiatal generáció szemén keresztül tekinthet be a közönség a legkülönfélébb élethelyzetekbe, az arab tavasztól kezdve (Leyla Bouzid: Felnyitom a szemem) egy árvaházon át (Claude Barras: Életem Cukkiniként) a kizsákmányoló vállalati szféráig és az újjáéledő apa-lánya kapcsolatig (Maren Ade: Toni Erdmann). A vetítésekre a belépés díjtalan, jegyeket az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának Facebook-oldalán lehet nyerni egy rövid kvízjáték kitöltésével. Részletes program és filmismertetők a http://europarl.hu és http://urania-nf.hu oldalakon olvashatók.

lux-filmnapok2016-boritokepSzent Erzsébet napi gyertyafényes hangverseny
Károlyi-kastély, Fehervarcsurgó – 2016. november 18. péntek
A koncert címe: “Barokk örökzöldek és klasszikus francia darabok a hárfa első Aranykorából” (ez a koncertünk a hagyományos Szent Erzsébet napi gyertyafényes hangverseny)
Fellépő: Gulyás Csilla hárfaművésznő
Szerzők: J.S. Bach, A. Vivaldi, G. F. Handel, J.-B. Cardon, H. Naderman, J-B. Krumpholtz, J. Baur

Botanikai séták a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában
Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó, kastélykert – november 20.; december 18.
A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély rekonstruált történeti kertje havonta egyszer szakavatott vezetővel is bejárható, amikor az időjárástól függetlenül botaniai séta során ismerkedhetünk a frissen telepített növényekkel, a 100-170 éves őshonos és egzóta faállománnyal, a csónakázó tóval és a gloriettel. A park egyben természetvédelmi terület is, mely helyreállításáról állandó kiállítás számol be a korábbi “mosóház” épületében a park bejárata mellett.

Főkép: Pixabay

 

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ