Oroszország legnagyobb és a világ legjelentősebb opera- és balett-színházának szólistái, a világ legismertebb színházainak állandó vendégfellépői decemberben Magyarországra, Budapestre érkeznek. A moszkvai Nagyszínház – oroszul: Большой театр, Bolsoj tyeatr – a világ leghíresebb operaházainak egyike, Oroszország vezető zenés színháza, az orosz opera- és balettművészet nagy hagyományú intézménye.

2016. december 12-én, szombaton a Bolsoj szólistái – élükön a világhírű Jelena Zelenszkaja, Szvetlana Shilova, Andrej Grigorjev, Roman Muravickij operaénekesekkel – egy felejthetetlen koncertet adnak a Budapesti Erkel Színházban. A 19 órától kezdődő koncerten az énekesek Verdi és Puccini műveivel örvendeztetik meg a magyar közönséget. Az operagálán részleteket hallhatunk a legnépszerűbb olasz operákból: Tosca, Traviata, Turandot, Bohémélet, Rigoletto, Aida. Az operagálán Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényel, közreműködik a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar.

A Bolsoj Budapestre érkező művészei: Jelena Zelenszkaja, Szvetlana Shilova, Olga Abramova, Olga Ionova, Andrej Grigorjev, Roman Muravickij, Alekszej Nyekljudov.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ