Köböl Anita, az Egészségmánia csinos műsorvezetője komoly elhatározásra adta a fejét: hagyta, hogy a kamerák és a nagyközönség előtt mérjék le formás idomait. Anita bevallotta, hogy igazi bátorságpróba volt ez számára, de nem bánta meg, hiszen ezzel megmutatta minden nőnek, hogy nem a centik számítanak.

kobol_alloBár korábban modellként dolgozott, Köböl Anita sosem volt az a tipikus kifutó-alkat: munkája során többször meggyűlt a baja az ügynökségekkel, akik mindig vékonyabbnak szerették volna látni a csinos műsorvezetőt. Anita akkoriban elhitte, hogy valóban fogynia kell, mostanra azonban belátta, hogy a szépség nem a centiken, hanem az elfogadáson múlik.

Be kell vallanom, nagyon izgultam a mérés előtt. Ezzel szerettem volna bebizonyítani minden nőnek azt, hogy el kell fogadni a testünket és nem szégyenkezni a centik miatt, ám amikor ott álltam, az volt az érzésem, hogy nem gondoltam át, mit is vállalok be: igazi merényletet követtem el saját magam ellen” – kezdte mosolyogva Anita. – „Sosem voltam az a tipikus 90-60-90-es modell, és régen ez nagyon zavart, mert elhittem azt, hogy csak ezekkel a méretekkel érvényesülhetek. Mostanra rájöttem arra, hogy az egészséges életmód sokkal fontosabb annál, mint amit a centi mutat. Nem tagadom, először engem is megleptek a számok, mert évek óta nem mértem magam, de nem csalódtam: tudom, hogy mindet megteszek azért, hogy egészséges, fitt és csinos maradjak, a számok nem befolyásolják az életemet.”

Anita tudja magáról, hogy mindent megtesz formás külsejének megőrzése érdekében: az egészséges táplálkozás elkötelezett híve, ráadásul heti 4-5 alkalommal jár edzeni.

„Hazánk gyönyörű modellekkel büszkélkedhet, de ne felejtsük el, hogy ezek a lányok mindössze 5-6-an vannak közel ötmillió magyar nőből. Szerencsére lassan hozzánk is begyűrűzik az a divat, amit külföldön Beyoncé, JLo és Christina Aguilera is képvisel: hódítanak a gömbölyded idomok, a kerek popsik és a formás cicik. Számomra nem az a lényeg, hogy kilátszanak a csontjaim vagy, hogy megfeleljek a modellek konfekció méreteinek – a fontos az, hogy izmos, csinos és egészséges legyek. Büszke vagyok a kerek popsimra – először csak elfogadtam, mostanra már szeretem is a testemet. Jó lenne, ha egyre több nő tudatosítaná magában, hogy nem kell a méreteknek meghatározni az életünket, mert ha valaki egészséges és boldog, az a külsején is meglátszik” – tette hozzá Anita, aki inkább hallgat a környezetéből érkező visszajelzésekre, mint a mérőszalagra.

kobol_fekvo

Kapcsolódó cikkek:

Kembe Sorel visszaül az iskolapadba

Egy kézzel rodeózott Vágó Piros és Abaházi Csaba

Besenyei Péter a derült égből támadt

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ