Idén az Ország Játéka versenyben szereplő összes játék közül a legtöbb szavazatot a Formatex által hat éve forgalmazott Geomag építőjáték kapta. A Geomag elsöprő sikert aratott, hiszen ez a mágneses építőjáték lett a közönségdíjas, tehát a legtöbb szavazatot kapta, illetve a zsűri is ezt a játékot hozta ki abszolút győztesként. A Formatex kiváló termékválasztékát mutatja az is, hogy a Geomag sikerén kívül egy másik Formatex termék, az interaktív kutyus, Lucy is győzött, hiszen kategóriájában, az interaktív játékok között a legtöbb közönség szavazatot kapta. Az Ország Játéka versenyt 2013-ban indították el azzal a céllal, hogy segítsék a szülőket eligazodni a hatalmas játék választékban.

A karácsonyi vásárlási láz már november elején az internetes vásárlás napjával elkezdődött, jól jön tehát a segítség a játék választásban a szülőknek. Az olyan internetes kedvezmények, mint az Egyesült Államokból a 60-as években induló november 27-i Black Friday, a november közepén kiadott karácsonyi játékkatalógus és a TV reklámok, valamint további novemberi vásárlásösztönzők is szerepet játszanak abban, hogy bőven az adventi időszak előtt elkezdődik a karácsonyi szezon.

Erős karácsonyi forgalomra számítunk idén. A Játéksziget bolthálózat éves forgalmának akár 60-70 százaléka is befolyhat az év végi ünnepek kapcsán. Nem mindegy ezért, hogy mikortól indítjuk a karácsonyi vásárlásösztönző programokat. Tavaly csatlakoztunk a fekete péntekhez kapcsolódó akciókhoz és forgalmunk aznap megháromszorozódott – mondta Borhi János, a Formatex ügyvezetője. „A november 12-én kiadott, több száz terméket tartalmazó karácsonyi katalógusra mind az online, mind a boltban vásárlók egyből reagálnak, ezért gyakorlatilag november közepétől indul a karácsonyi játékvásárlási roham” – tette hozzá az ügyvezető.

A több éve népszerű, folyamatos termékfejlesztésekkel újabb és újabb készleltekkel előrukkoló, a mágnesek segítségével térbeli formák kialakítására alkalmas és idén Ország Játéka szavazás győztes Geomag volt az idei Black Friday sztárja, mert kreatív és készségfejlesztő játék, a fizika alaptörvényeire is megtanítja a gyerekeket, november közepe óta jelentős kedvezménnyel kapható, de a fekete pénteken még 20 %-ot engednek egyes termékek árából. Az idei év legkedveltebb Geomag játéka a Mechanics, ami egy mozgatható, mágneses építő készlet, melyből sokféle épület, állat, vagy egyedi építmény készülhet a mágneses rudak és panelek segítségével. Az idei karácsony másik nagy újdonsága, a saját kategóriájában szintén közönségdíjas Lucy kutyus, amely egy gazdája utasításait követő interaktív kutya, leül, táncol, lefekszik, eszik, puszit és pacsit ad, szintén jelentős árengedménnyel lesz elérhető. Ez a kis plüss kutya jó választás mind a szülőknek, mind a gyerekeknek, mert hasonló gondoskodást igényel, mint egy élő kutya, ugyanakkor a szülőknek kevesebb felelősséget jelent. Azt nem lehet tudni, hogy rajtuk kívül a fénykard, a Jurassic Parkhoz kapcsolódó Dinofroz játékok, a beszélő plüss papagáj, vagy a buldózerből kémrobottá alakuló távirányítós Robo Drone lesz-e a legkedveltebb, ki tudja? A Mikulásra szánt kisebb játékokra is 10-80% százalékos kedvezményre lehet számítani.

Az internetes vásárlás kifejezetten dinamikusan fejlődik, mivel a Játékszigetnél az év során a kiskereskedelmi forgalomban értékesített termékek  9%-át a weben keresztül rendelik. Közvetlenül a vasárnapi boltzár bevezetése utáni időszakban a vasárnapi forgalom relevánsan megnőtt, de az utóbbi hónapokban már visszatért közel a korábbi szintre.  Az online értékesítés általában a hét első felében jelentős, a szerda a legkiemelkedőbb nap. A vasárnapi boltzár törvény szerint a Játéksziget boltok ezeken a vasárnapokon lesznek nyitva a karácsonyi szezonban: december 6., 13., 20., és két üzlet kivételével december 27-én is. A webáruház viszont a hét minden napján 0-24 órában várja a vásárlókat.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ