Habár egyelőre úgy tűnik, az idő nem fog kedvezni a kinti programoknak, ez egyáltalán ne keserítsen el, hiszen kapunk egy extra napot arra, hogy jól érezzük magunkat! Dobjuk a munkát, és élvezzük a háromnapos szünetet!

II. Nemzeti Bor Maraton
Balaton és környéke – május 13-tól
Május 13-án, reggel 8:30 perckor Soltvadkerten elrajtol az ország egyik legnagyobb szabadidősport és közösségi rendezvénysorozata, a Nemzeti Bor Maraton. 10 napon át és 2057 km-en keresztül, 123 magyarországi település részvételével zajlanak majd az idei események.
A Nemzeti Bor Maraton május 13. és 22. között országszerte mindennap más kiemelt helyszínen (Villányban, Szekszárdon, Budapesten a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban, Balatonfüreden, Nagykanizsán, Sopronban, Tokajban, Egerben, Szegeden és Soltvadkerten) várja majd az érdeklődőket változatos programokkal: a helyi bortermelők és kézművesek kirakodóvásárral, borkóstolókkal készülnek, miközben kulturális és szabadidős programok, koncertek teszik teljessé a szórakozást.

Fenyővirágzás Balatonfenyvesen
Balatonfenyves – május 14.
A Fenyővirágzás Fesztivál és a május 14-i Falunap során főzőverseny, számos családi és gyermekprogram, változatos zenei és táncos fellépők, népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket, turistákat, kirándulókat, pihenni és kikapcsolódni vágyókat.

Miénk a vár!
Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár – Május 14-16.
A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.
A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé. A Mezőgazdasági Múzeum egyedi ajánlatai, történelmi kiállítások, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint a játékkiállítás és játszóház biztosítják a kellemes hangulatot.
A rendezvény díszvendége a Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566. Emlékév. Az ország déli kapuja, Szigetvár különösen sokoldalú, a törökkortól napjainkig tartó ívet mutat be hagyományőrző, kulturális és turisztikai programjaiban, valamint könyvbemutató és tudományos konferencia keretében.

Tihanyi Pálinka Piknik
Tihany – 2016. május 14-15.
A pünkösdi hagyományokhoz és az ünnepkörhöz kapcsolódó programok mellett egy remek gasztronómiai élményt ígér a rendezvény. A Pálinka Piknik során a hazai pálinkafőzők legjava mutatja be a termékeit és mellettük a kézművesek vására is várja az érdeklődőket. Számos folklór program, koncert, gyerekműsor színesíti a programot!

Fenyővirágzás Fesztivál
Balatonfenyves – 2016. május 13-16.
A Fenyővirágzás Fesztivál és a Falunap során főzőverseny, számos családi és gyerekprogram, változatos zenei és táncos fellépők, népművészeti kirakodóvásár várja érdeklődőket, turistákat, kirándulókat, pihenni és kikapcsolódni vágyókat.

Tavaszi Zsongás
Balatonalmádi – 2016. május 14-15.
A Balatonalmádi Turisztikai Egyesület 2016. május 14-15-én hetedik alkalommal rendezi meg a már hagyományos, szezonnyitó Tavaszi Zsongás rendezvényét. Az aktív turisztikai rendezvénysorozat sztárfellépőkkel, változatos családi programokkal májusban indítja az új szezont.

Gourmet Fesztivál
Budapest, Millenáris Park – Május 12-15.
A ma már virágzó hazai gasztronómia esszenciájak számító eseményen a szervező Sziget Kft ismét egy időben és egy helyen vonultatja fel Magyarország legjobb éttermeit, borászatait és kézműves élelmiszertermékeit.

Keszthelyi Kilométerek futóverseny
Keszthely – 2016. május 13-16.
2016-ban is a pünkösdi hétvégén kerül megrendezésre városunk legnagyobb és legismertebb sportrendezvénye a Keszthelyi Kilométerek Futóverseny. A pünkösdi ünnepkör hagyományinak felelevenítésével, a futóversenyt követően (Pünkösd hétfő) jellemzően gyermek és családi programok kerülnek megszervezésre.

Pünkösdi Vigasságok
Hévíz – 2016. május 13-16.
Júniusban a hévízi Deák téren megrendezésre kerülnek a hagyományos Pünkösdi Vígasságok rendezvénysorozat. A néhány napos hévízi eseményen népművészeti és kézműves vásár, sörházak, falatozók várják a vendégeket. Lesz még gyermeknap, néptánc, zenés táncos produkciók is színesítik a programot.

Pünkösdi Szezonnyitó Napok Balatongyörökön
Balatongyörök – 2016. május 14-16.
Hagyományos pünkösdi rendezvényünkre szeretettel várjuk a családokat és baráti társaságokat. Szombaton családi programok, játszóház, vasárnap szabadtéri szentmise, térzene, Balaton koszorúzás, sétahajózás, folklór- és zenés műsorok, májusfa kitáncolás, valamint pünkösdi utcabál ígér kellemes kikapcsolódást. Pünkösd hétfőn a horgászat szerelmesei tehetik próbára szerencséjüket, horgászverseny keretében.

Várfesztivál
Szigliget – 2016. május 15-16.
A pünkösdi hosszúhétvégére háromnapos programsorozattal készülünk Szigligeten. A Várfesztivál szombat délelőttől egészen hétfő estig várja a látogatókat. Minden évben törekszünk arra, hogy kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja a neki megfelelő programot. Az alsó várban kialakított színpadon fegyver és harcászati bemutatók, korhű zenéket, táncokat felelevenítő művészek és egyéb zenés-táncos műsorok szórakoztatják a közönséget. Szakértők segítségével bárki kipróbálhatja a magyarokra jellemző fegyvereket. A gyerekeknek bábszínházi előadásokkal, solymászbemutatóval kedveskedünk, és amennyiben teljesítik a Várkapitány próbatételeit, a szigligeti vár apródjává is válhatnak erre a hétvégére.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ