Solti Ádámot hatalmas megtiszteltetés érte, hiszen ő játszhatja jövőre a Szerelmes Shakespeare címszerepét. A színész a magánéletben is nagyon boldog, párkapcsolata igazi fordulóponthoz ért.

A Madách Színház színészét sokan a Barátok köztből ismerik, pedig Ádám már évek óta szerepel színpadon.

„Kettős érzés volt, amikor Szirtes tanár úr felhívott, hogy szeretné, ha én játszanám a címszerepet, először nem is tudtam, hogy mit mondjak. Egyrészről megijedtem, mert korábban játszottam már a Rómeó és Júliában Paris grófot, és az arra is jellemző jambikus verselés bizony elég nehezen megy nekem. Másrészről viszont óriási megtiszteltetés – elég, ha a szereposztásra pillantunk. Nagyon instrukció követő színész vagyok, és ritkán hagyatkozom saját magamra, mert nem akarok emiatt elrontani valamit. Szirtes Tamás a kisujjam utolsó ujjpercét is megrendezi, én pedig a végletekig megbízom abban, hogy amit mond, az jó lesz, mert ő adja számomra a magabiztosságot. Remélem, hogy az emberek elfogadnak színházi színészként, hiszen sokan inkább a sorozatból ismernek. Én viszont mindent megteszek azért, hogy megálljam a helyem – aztán végül lehet, hogy én leszek a világ legjobb színésze, és meg sem állok Hollywoodig – mondta nevetve Ádám.

A színész évek óta boldog párkapcsolatban él, szerelmével pedig komoly lépésre szánták el magukat.

„Idén végre kettesben leszünk a párommal szent este, együtt utazunk majd el Bécsbe az adventi vásárra, ahol én még sosem voltam. Nagy ajándékozásra azonban nem készülünk, ugyanis most egy komoly projekt van készülőben: felépítjük a közös családi házunkat. Már megvan a telek, így most az építkezéssel vagyunk elfoglalva. Egyébként sem vagyok híve a karácsony azon részének, ami arról szól, hogy a ritkán látott rokonokat lepjük meg valamilyen felesleges kacattal, ami csak gyűlik a polcon. Jobban örülnék, ha ajándékok nélkül, egyszerűen összegyűlne a család egy nagy ebédnél, és mindenki nyugodtan elmesélheti, hogy mi történt vele” – árulta el Solti Ádám.

Fotók: RTL Klub

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ