Mosolyt varázsolni gyermekek arcára, kizökkenteni őket a mindennapokból – ez talán az egyik legszebb feladat. A családok szórakoztatásában amúgy is élenjáró budafok-tétényi bevásárlóközpont, a Campona ezúttal egy varázslatos délutánnal kívánta megajándékozni azokat a gyermekeket, akiknek talán picit kevesebb jut az örömből, a felhőtlen szórakozásból. A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ segítségével érkezett egy óvodásokból és kisiskolásokból álló csoport a helyszínre, akik először is a bevásárlóközpontban az elmúlt hetekben látható mágikus installációkat próbálták végig. Megcsodálták a cilinderből kibújó óriásnyuszit, a lebegő asztalt, a tértrükköt mutató varázsszobába is mindenki bemászott, csakúgy, mint abba az asztalba, amelyből csak egy fej látszott ki, mintha egy képzeletbeli mágus varázsolta volna el a látogatókat.

A színpadnál Kiss Balázs, magyar bajnok bűvész fogadta őket, és mindjárt el is kezdte a kis csapat beavatását a mágikus trükkökbe, amely aztán a CineCittá kávézóban folytatódott. A délután háziasszonya Szandi volt, aki maga is örömmel csodálta meg a bevásárlóközpontban látható különleges attrakciókat. Az énekesnő később elárulta, hogy nem először ismerkedik bűvésztrükkökkel.

nem csalas nem amitas _ campona csr delutan 20170307 (4)A gyerekeimnek is volt bűvészdoboza, és mi is eltöltöttünk jó néhány estét azzal, hogy próbáltuk úgy megcsinálni a kunsztokat, hogy tökéletes legyen az illúzió – mesélte Szandi, aki lelkesen segédkezett Balázsnak, sőt maga is végigcsinálta a gyerekeknek szánt mutatványokat. Mindig örülök, ha új dolgot tanulhatok, és most én is gazdagodtam néhány jópofa trükkel, amelyet otthon biztos megmutatok a családnak is. Ezt a kártyás dolgot még gyakorolnom kell kicsit, de nagyon jól éreztem magam, és örülök, hogy rengeteg csillogó gyerekszempárt láthattam, és láttam, hogy a srácok milyen lelkesen követik Balázs mozdulatait.”

A délután során a mini bűvésztanfolyamon aztán csupa olyan attrakció volt, amelyet bárki otthon is könnyedén gyakorolhat, hiszen nem kellenek hozzá költséges eszközök. Ceruza, befőttesgumi, konyharuha, villa, narancs, plüssállatok, kártyalapok – ezek voltak a kellékek, amelyekkel egyszerűnek látszó, ám de csalafinta mutatványokat gyakorolhattak az ifjú bűvésztanoncok, Szandi és Kiss Balázs vezényletével. Sőt, a bemelegítő gyakorlatnál igazából csak a kezekre volt szükség, és talán ez a feladvány dolgoztatta meg legjobban a résztvevőket.

nem csalas nem amitas _ campona csr delutan 20170307 (2)Nagyon szeretek gyerekeknek bűvészkedni, imádom a nyitottságukat, az őszinteségüket, és gyakran a találékonyságukat is, hiszen a képzeletük még tényleg végtelen. Én magam is gyerekként kezdtem el a gyakorlást, 12 éves voltam, amikor az első kártyatrükköt tanultam, és utána egyre többet szerettem volna tudni. Nagy példaképem Rodolfó, az ő trükkjei közül is tanultam egyet-kettőt, és persze van olyan is, amelyet én magam eszelek ki, a gyerekek szórakoztatására. Ilyen volt ma az is, amelyben Micimackó, Malacka és Tigris plüssfigurái játszották a főszerepet, s amelyet Szandi hathatós közreműködésével mutattunk be. Gyakran hívnak bűvésztanfolyamot tartani, és én boldogan megyek, és adom tovább a tudásomat, ahogyan most is élmény volt ez a másfél óra a gyerkőcökkel.” – mondja Kiss Balázs, aki a Campona után a párizsi EuroDisney-ben fog legközelebb bűvésztrükköket tanítani a jövő héten.

nem csalas nem amitas _ campona csr delutan 20170307 (11)A Campona tavaszváró varázslatának ez volt a záróakciója, de a különleges, látványos programok természetesen a következő hetekben, hónapokban is folytatódnak majd, legközelebb éppen a csokoládé rajongóinak kedveskedik majd az üzletközpont hasonlóan ínyenc meglepetésekkel. Finomságokban a mostani bűvészkurzus után sem volt hiány: a feszült figyelmet olasz csemegékkel, tiramisuval, panna cottával, forró csokival és cappuccinoval oldották a program résztvevői, akik emlékbe még egy kézzel készült varázspálcát is kaptak ajándéka ezen a különleges délutánon.

Ezúton szeretnénk megköszönni ezt a fantasztikus, felejthetetlen délutánt, amely a gyermekek számára olyan élményt nyújtott, mely sokáig élni fog bennük, emlegetni fogják társaik körében is. Köszönjük a finom sütiket, a habos édes innivalókat, a kedves vendéglátást, kiszolgálást. Felüdülést nyújtottak a gyermekeink szürke hétköznapjaiban” – mondta Daróczi Csilla, a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. És ez szerencsére nem csalás, nem ámítás!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ