A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a hagyomány és evolúció valamint a gasztroglobalizáció a legnagyobb hazai szállodalánc, a Danubius Hotels esetében is meghatározóak. Folyamatosan megújulni képes konyháikban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően a legújabb konyhai technológiákat és legkorszerűbb ételkészítési módokat alkalmazzák.

A dietetikus közreműködésével kialakított Healthy Choice kínálatban nem csak az egészséges táplálkozás kap fontos szerepet, hanem az élvezeti érték is: a kínálatban az egészséges életmód követelményeinek megfelelő ízletes, jellegzetes tradicionális ételek szerepelnek. Kiemelt hangsúlyt kapnak a friss zöldségek és gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, diófélék és magvak, előnyben részesül a sovány fehér húsok és halak használata, valamint mellőzik a mesterséges, iparilag előállított sókat, cukrokat és transzzsírsavakat. Az ételek alacsony, 10% alatti zsírtartalma követelmény, akárcsak a telített zsírsavak elhagyása.

DanubiusHealthyBreak15A büfé- és á la carte- kínálat valamennyi “Healthy Choice” ételét logóval látják el, melyen feltüntetésre kerül az étel kalóriatartalma valamint információ arról, hogy a fogás nem tartalmaz mesterséges tartósítószert,cukrot illetve glutént.

DanubiusHealthyBreak10A különféle rendezvények kávészüneteiben sem kell lemondani az ízletes ugyanakkor éberen tartó falatokról, mivel a Danubius Health Spa Resort szállodákban a konferenciaszünetekben felszolgált ételek kapcsán is nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás.
Innovatív tálalásról, a kávészüneti kínálat megreformálásáról van szó, mely a magas szénhidrát tartalmú pogácsa-aprósütemény-miniszendvics kombó helyett a gondolkodást serkentő teljes kiőrlésű kenyereket, fehér húsokat, halféléket, nyers zöldségeket és friss gyümölcsöket kínálja.

Kifejezetten a tárgyalások, előadások vagy konferencia szüneteire készült könnyű ételek segítségével a résztvevők vércukorszintje kiegyenlített marad, sőt a koncentrációs képességüket is növeli – így járulhat hozzá az ízletes étel a rendezvény sikeréhez. Good food, good business – ahogyan a Danubius Healthy Break szlogenje hirdeti.  www.danubiushotels.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ