Kiss Virág, fitneszvilágbajnok a hétvégén megtapasztalta, milyen is egy profi műrepülő pilóta helyén ülni. A bikini fitnesz versenyző a Red Bull Air Race egyik pilótája vitte el a levegőben egy körre, Virág pedig vakmerően vette a dugóhúzókat, a 360 fokos fordulókat és élvezte a hihetetlen sebességet.

Mindent imádok, ami kicsit extrémebb; a hullámvasutaktól kezdve a bungee jumping-on át minden adrenalinlöket jöhet. Gyerekkorom óta én voltam az, aki a zsebpénzét arra költötte, hogy az összes közelebbi vidámparkba ellátogatott és a falu határában lévő vurstlikon is mindent kipróbáltam” – kezdte Virág, aki minden bátorsága ellenére, a repülés előtt nem volt teljesen nyugodt. „Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell valljam, hogy az elején iszonyatosan izgultam. Nagyon féltem, hogy rosszul leszek, nem is mertem reggelizni. De minden aggodalmam ellenére nagyon élveztem. És tényleg csak ismételni tudom magam, lenyűgöző volt és az egyik legnagyobb élmény, amit valaha átéltem – mesélte a szépség.

Kiss Virágot a Red Bull Air Race Challenger Class egyik fiatal tehetsége, a brit Ben Murphy reptette meg EXTRA 330LX repülőgépén. „Ben a felszállás előtt mindenről részletesen tájékozatott, hogy ha rosszul lennék vagy bármi szokatlan történne, mi a teendőm, illetve a repülés alatt is folyamatosan kommunikáltunk és adta az instrukciókat. A levegőben minden zökkenőmentesen ment, ráadásul a landolás olyan sima volt, mintha csak egy felhőre tette volna le a gépet. Amit rázósabbnak véltem az a pilonok közötti manőverezés, mert a gyorsulásnál berezonált a két szárny. Bevallom az egy kicsit rémisztő volt, de összességében lélegzetelállító élményt jelentett” – mesélte Kiss Virág.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ