Milyen a mosdó? Ez még a bejáratnál kígyózó soroknál és a tülekedésnél is jobban foglalkoztatja a tömegrendezvények látogatóit. Az emberek csaknem fele egy nagyobb rendezvény után a mosdóról is beszámol az ismerőseinek – sőt, 4 %-uk ki is posztolja, mit tapasztalt. Aki pedig rossz élménnyel gazdagodik ott, ahová a király is egyedül jár, annak bizony a büfé kínálatától is elmegy az étvágya – derült ki a globális higiénia márka, a Tork kutatásából. 

7 másodperc – mekkora különbség

Senki nem szeret sorban állni, főleg nem egy jó meccs vagy koncert szünetében. A mosdóknál feltorlódó tömeg, a beragadó kéztörlők, az üres adagolók, amiket ráadásul folyton újra kell tölteni nagyon bosszantók tudnak lenni. Néhány kellemetlen perc a mellékhelyiségben és oda az élmény, hiszen az emberek csaknem fele egy ilyen eset után rossz szájízzel gondol az egész rendezvényre. Sőt, a Tork kutatásában megkérdezettek harmada arról is beszámolt, hogy ha a mosdó koszos vagy zsúfolt volt, akkor bizony kevesebb italt és ételt vásároltak a rendezvények, stadionok büféiben is, hogy elkerüljék a mosdólátogatást.

Nagy tömegek esetében a mellékhelyiségben a másodpercek is számítanak. Ha például több tízezer ember néz egyszerre egy meccset, a félidőben a mosdók pillanatok alatt megtelnek. A kézszárító gépeket átlagosan 10 másodpercet használjuk, de egy új, szabadalmaztatott kéztörlő rendszernek, a Tork PeakServe®-nek köszönhetően ez az idő 3 másodpercre is csökkenthető. Ez 100 ember esetén már több mint 10 percnyi időmegtakarítást jelent.” – mondta el Badar-Szabó Virág, a Tork marketing menedzsere. A kéztörlő adagoló feltöltésen megspórolt idő pedig jól jön a „mosdó-roham” idején, hiszen több kapacitás marad egyéb, halaszthatatlan feladatokra – mint például a takarításra.

Szabadalmazott rendszer – már a kéztörlőknél is

Tork mosdó kutatás 1A Tork által kifejlesztett és szabadalmaztatott új technológia, a Tork PeakServe® folyamatos adagolású kéztörlő rendszer lényegében a tömegek gyors kiszolgálására hivatott kéztörlő a tekercsek, és az egyesével hajtogatott, ám beragadni hajlamos papírtörlők között képez átmenetet – megőrizve azok előnyeit.

A forradalmi megoldást a vállalat új gyártási módszerrel érte el: a kéztörlő papírokat képesek az eddigi térfogat felére tömöríteni, ezzel egyes kéztörlő adagolók kapacitását 35%-kal lehet megnövelni, így egyetlen feltöltés után akár 1000 ember is megtörölheti a kezét. Röviden: több, könnyebben kezelhető kéztörlő papír fér el ugyanakkora helyen. Ami pedig az átlagos mosdó-látogató számára mindössze egy egyszerű kéztörlés, az ezen a területen bizony nem más, mint az elmúlt húsz év legnagyobb innovációja.

A kutatásról:

Az online kutatást az IPSOS készítette az SCA megbízásából. A 3000 válaszadó mindegyike járt nagyforgalmú mosdóban (300 mosdólátogató/nap) a kutatást megelőző kilenc hónapban. A kutatást az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és Svédországban készítették 2016-ban.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ