Bár a klasszikus, kandalló mellett bóbiskolós, az ablakon keresztül havas fenyvesekre kikandikálós téli estek még váratnak magukra, a szürke, esős napokat is érdemes romantikus bekuckózással befejezni. Ebben pedig a takarónk és kedvenc könyvünk mellett nem is lehetne jobb partnerünk, mint egy-egy különleges, téliesített whiskys költemény, ami garantáltan felmelegít és az ízlelőbimbóinkat sem hagyja hidegen. Teremts meghitt hangulatot Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének receptjeivel!

Skót forró csoki

A skótok számára a whisky olyan, mint nekünk paprika: minden ízletesebb lesz tőle, ebbe pedig a forró csoki is beletartozik!

  • 1 adag forró csoki
  • 3cl The Famous Grouse
  • Narancskivonat

A díszítéshez:

  • Tejszínhab
  • Cukorkonfetti

Habcsókos whisky

Habcsokos whiskysA méltatlanul elhanyagolt brit gasztronómia világhírű elemeiből fantasztikus ízélményt kreálhatunk: nem kell hozzá más, csak az angol eredetű édesség, a habcsók és a skótok nemzeti itala.

  • 4cl Famous Grouse
  • 1 nagy kocka jég
  • Whisky habkarika (A jól ismert habcsók-receptet fűszerezzük egy cseppnyi whisky-esszenciával!)

A habcsók díszítéséhez:
Céklapor és/vagy citromos cukor

Whisky karamellel

Whiskys karamellelA whiskyhez általában nem a karamell vagy a vanília ízét társítanánk, pedig kiváló kiegészítői az „élet vizének”.

  • 4 cl The Famous Grouse
  • Házi vanília szirup (vaníliaszirup, citromlé, friss narancs)

A vaníliás whisky tetejére:
Naranccsal és citromhéjjal ízesített, karamellizált tojásfehérjehab

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ