Bihari Alexandra, 24 éves lovas az elmúlt két hónapban többször is megmutathatta tehetségét Abu Dhabiban. A novemberi VB futamot a Sheik Mansoor Festival keretein belül szervezték meg, a verseny összdíjazása 30 000 Euró volt, és a világ legjobb zsoké-jelöltjei indulhattak. Decemberben 40 és 80 kilométeres, januárban pedig nemzetközi 120 kilométeres távlovas versenyen vett részt.

– Azért indultam az Egyesült Arab Emírségek versenyén novemberben, mert a római VB selejtezőn első helyezést értem el. Csak azok kerülhettek ide, akik elődöntőt nyertek. Nagyon sokat készültem erre a futamra: már hajnalban a versenyistállóban kezdtem, napi 3-7 lovat lelovagoltam, majd délután újból edzeni indultam. Saját magamnak összeírt edzésterv alapján, illetve készíttettem magamnak egy műlovat, amin a technikámat tudtam fejleszteni. Úgy érzem, hogy több-kevesebb sikerrel a 2017-es szezon jól sikerült. Noha az Abu Dhabi versenyem a terveimhez képest nem sikerült olyan jól a lovam gyenge állapota miatt, de nem keseredtem el. Érdemes tudni, hogy 70%-ban függ a lótól az eredmény, 30%-ban pedig az emberi teljesítménytől, ezért is hívják lósportnak és nem lovassportnak. Külön nagy öröm volt számomra, hogy Sheik Khalifa, vagyis az Emirátusok miniszterelnökének lovát sorsolták nekem.

Bihari Alexandra Abu Dhabi versenyA tehetséges magyar versenyzőnek mindig is nagy álma volt, hogy az Emirátusokban lovagolhasson.

– Az lett volna igazán szép, ha nemcsak a lovaglásra nyílik esélyem, hanem a nyerésre is, a miniszterelnök lovával. 2018-ban is terveim között szerepel több nemzetközi verseny részvétele az Emirátusokban, január 13-án egy 120 km-es nemzetközi távlovas versenyt teljesítettem. További céljaim megvalósítása érdekében rendszeresen edzek, és nem adom fel, küzdök az álmaimért.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ