Alig egy évvel a fekete fagyi itthoni meghonosítása után ismét egyedülálló újdonsággal állt a magyarországi gasztrokultúra szakértői és a fogyasztók elé Vincze Annamária. A hazai fejlesztésű és gyártású termék – melynek ő maga az ötletgazdája is – valóban világújdonságnak számít: a My Liberika minőségi kávéból készített, ízesített kávécsalád.

Az eseményen Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség alapítója és alelnöke, címzetes egyetemi docens  hangsúlyozta, hogy a hazai fogyasztók szokásai mára örvendetesen megváltoztak. Már nem az olcsót és az egyszerűt, hanem a jó minőséget és az újdonságot keresik inkább a vásárlók. Örömmel üdvözölte a hazai piacon a My Liberika ízesített espresso kávécsaládot, ami a jelenleg kapható számtalan kávéféleséghez képest igazi újdonság.

Zalatnay, Tonk Emil, kávéA fekete fagyi útra bocsátása után új kihívásra volt szükségem. Nagy örömömre szolgál, hogy egy-két éve Magyarországon is kialakulóban van a kávékultúra, és már nem az olcsó, hanem a jó kávét keresik az ínyencek, akik egyre többen vannak. Az ízesített, színes kávé vidámságot és ezáltal optimizmust hoz az életünkbe. A legfontosabb szempont az volt, hogy akár a legegyszerűbb kotyogóval is lefőzhető legyen, és mindenki el tudja készíteni. Mivel a pörkölésen és a daráláson kívül teljes egészében kézműves módszerekkel készül a My Liberika, a mennyiség limitált. Egyelőre 9 ízben készül a kávé, de majd a piac eldönti, hogy melyik ízre lesz szükség. Teljesen nyitottak vagyunk az újdonságokra, és csak és kimondottan a fogyasztók véleménye számít” – hangsúlyozta az ötletgazda, Vincze Annamária.

A kávéaromák kiválasztásánál az a legfontosabb szempont, hogy egészséges összetevőkből készüljenek. A levendulás és a jázminos-zöldteás kávé például nem tartalmaz aromát, csak természetes növényeket. A My Liberika egyedi ízvilága akkor érvényesül igazán, ha megfelelően készítik el.

my liberika kávéA csomagoláson is olvasható, hogy a legjobb ízhatás cukorral vagy édesítővel és tejjel érhető el. Ha valaki meg szeretné lepni a kedvesét vagy a barátait egy finom kávéval, akkor lehetőség szerint érdemes habosított tejjel készíteni, mert úgy sokkal selymesebb. Nem érdemes kihagyni ezeket az ízeket: a régi idők kávéját idézi a rumos, az örök klasszikus a csokoládés, a vaníliás. Nélkülözhetetlen íz a karamell és a mogyoró, és van fiatalos, lendületes pisztácia és banán, illetve különlegesek, mint a levendula és a jázmin-zöldtea ízesítésű. Lesznek új ízek is, ezeket a Facebookon fogjuk szavazásra bocsátani, ezért is érdemes követni majd a My Liberika oldalát

Varga Viktor, Zalatnay, Madár, Lajsz András, kávéAnnamáriától azt is megtudták az érdeklődők, hogy az ízesített kávét az Auchan áruházlánc, a Herba Ház üzletei és a Prémium Csokoládé és Delikátesz bolthálózat árusítja majd, illetve néhány webáruházban lehet megrendelni, a termék magas minőségéhez képest átlagos áron. Még ebben az évben saját kávézók nyitását is tervezi. A My Liberika kávécsaládot a Csuta és Csuta Kft. forgalmazza, mely egyben befektetője is. A cég képviseletében a tulajdonos, Csuta Imre beszélt arról, hogyan találkozott először az ízesített kávéval.

„Az első pillanattól tetszett az ötlet. Ma, amikor a változások korát éljük és teret nyert a molekuláris gasztronómia, itt az ideje, hogy új dimenziót nyissunk a kávézás történetében. Én örömmel vállaltam szerepet befektetőként és forgalmazóként a megvalósításban.

Az eseményen részt vevő sztárvendégeket anekdotázásra csábította a finom, ízesített kávé, amit a háttérben szakértő baristák készítettek el a vendégeknek. Zalatnay Sarolta elmesélte, hogy régi barátnőivel még mindig rendszeresen találkoznak egy kis csevegésre, kávézásra, és hozzátette, hogy szívesen kipróbálják majd a különféle ízeket. Erdei Zsolt Madár, profi ökölvívó világbajnokunk, aki a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, kifejtette, hogy egy élsportoló is nyugodtan kávézhat, sőt, kell is, hogy a koffein felpezsdítse a fárasztó edzések után.Lajsz András

Laisz András, Guinness-rekorder mixer máris nagy fantáziát lát a My Liberika termékcsaládban, olyannyira, hogy egy rögtönzött kávékoktél receptet is összedobott. Varga Viktor beismerte, hogy számára a vad bulizások időszaka már véget ért, de a fellépései gyakran nyúlnak az éjszakába, és másnap reggel bizony jólesik egy csésze finom kávé. Ahogy fogalmazott, a kávé nála a főétkezés kategóriába tartozik, így az ízesített kávécsalád megjelenése lényegében bővíti számára az étlapot!

Az egyelőre 9 féle ízben készülő kávé első, bemutatkozó sajtóeseményére április 20-án a budapesti Kincsem Parkban, sztárvendégek és a média képviselőinek jelenlétében kerül sor. A bemutatón Vincze Annamária és a My Liberika befektetője, egyben forgalmazója, Csuta Imre ismertetik a különleges kávé jellegzetességeit, gyártói hátterét, és legjobb elkészítési módjait.

A My Liberika kávécsodáihoz nincs szükség drága kávégépekre, egyszerű házi „kotyogóval” is varázslatos és változatos ízélményben lehet részünk. Nem kell beülnünk egy kávézóba, saját magunk is lehetünk baristák, mert ha a javaslatoknak megfelelően elkészítjük, biztos sikert aratunk a vendégek vagy a családtagok előtt. Igazi kézműves termék, ami kizárólag minőségi összetevőket tartalmaz – erre Vincze Annamária neve a garancia, aki maga is elkötelezett az egészséges életmód és a helyes táplálkozás iránt.

Varga Viktor kávéJelenleg kilenc ízben kapható. A régi idők kávéja, a rum, az örök klasszikus a csokoládé és a vanília. Vannak nélkülözhetetlen ízek, mint a karamell és a mogyoró, ezeket követik a fiatalos, lendületes pisztácia és banán, végül, de nem utolsó sorban a természetes összetevőket tartalmazó levendulás és jázminos-zöldteás ízesítésű” – tette hozzá.

A termékcsalád a vevői igényeket követve további ízekkel és koffeinmentes változatokkal bővül majd: lesznek még újabb ízek, amelyekről a My Liberika Facebook oldalán maguk a fogyasztók szavazhatnak majd.

Kinek ajánlják elsősorban? Nos, bárkinek, aki szereti a kávét, és akinek fontos a különleges minőség, vagy egyszerűen csak szívesen kipróbálja az újdonságokat. De azok is rajongói lehetnek, akik eddig nem kávéztak, mert a My Liberika más, mint az eddig megszokott kávémárkák. Elsősorban a fiatalokat hódíthatja vissza a minőségi kávézás szép hagyományaihoz, de az újdonságokra nyitott örökifjak is örömmel felfedezik majd. A kávé élvezetéért nem kell messzire mennünk vagy túl sokat fizetnünk: a My Liberika kávécsalád kiskereskedelmi árusítását a napokban kezdi meg az Auchan áruházlánc, a Prémium Csokoládé és Delikátesz bolthálózat és a Herba ház, mindenki számára elérhető, átlagos áron.

Erdei Zsolt, Varga Viktor, Zalatnay, Lajsz András

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ