Egykor Robert De Nirónak és Katalin hercegnének főzött, ma egy lebilincselő krimiregénnyel borzolja az olvasók kedélyeit Hampuk Zsolt séf: miután bejárta a fél világot, tapasztalatait és történeteit egy megtörtént eseteket is feldolgozó regényben írta le. Ez a Hatalomjátszma, amely a héten debütált az olvasóközönség előtt.

Egy francia nevű, rendkívül intelligens magyar fiú, egy maffiózó, egy nagy dobás és számos véletlen furcsa egybeesése: tökéletes recept egy izgalmas krimihez. Hampuk Zsolt neve ismerősen csenghet a hazai gasztrorajongók számára: a Hertelendy kastély egykori séfje élt Hongkongban és Svájcban is, eddigi pályafutása során pedig olyan hírességek és előkelőségek kóstolták meg ételeit, mint Angelina Jolie, Robert De Niro, Quincy Jones vagy épp Katalin hercegné és Vilmos herceg.

A séf első regényét, a Hatalomjátszmát részben vendégei inspirálták: „Egy oldott hangulatú, ízletes ebéd vagy vacsora alatt olyan történetek is kiderülnek, melyeket máshol nem ismerhetnénk meg” – osztotta meg kulisszatitkait a szerző. „Fontosnak tartottam, hogy a történet minden ízében hiteles legyen, így a regény kidolgozásakor segítségül hívtam azokat a kulcsfigurákat, akiknek köszönhetően pontos képet kaptam a modern kori gengszterek rejtett világáról” – tette hozzá Hampuk Zsolt.

Hampuk Zsolt Hatalomjátszma könyvborító0A Hatalomjátszma főhőse egy idegen csengésű nevet viselő magyar fiú, Francois Picoult. A csendes, konfliktuskerülő Francois-t a véletlenek összjátéka sodorja az alvilág felé, ahol rövid időn belül a helyi maffiózó bűnszövetkezetének részévé válik. Miközben élete üzletét igyekszik megkötni, rá kell döbbennie, hogy a háttérben nagypolitikai, gazdasági és személyes érdekek feszülnek egymásnak, veszélybe sodorva Magyarországot – egy terrortámadás pedig lángba boríthatja a kontinens keleti részét.

Mindig izgalmas, amikor egy kollégát egy teljesen új szerepben is megismerhetek– mesélte Mautner Zsófi műsorvezető, blogger, a Hatalomjátszma könyvbemutatójának házigazdája. „Zsolttal többször is volt szerencsém együtt főzni, így pontosan tudom, hogy mekkora profi a szakmájában, azonban számomra is meglepetés volt, hogy milyen kiválóan helytállt szerzőként is. Alig tudtam letenni a Hatalomjátszmát!” – tette hozzá az ismert blogger.

A Hatalomjátszma egy meghökkentően valóságízű utazás térben és időben, létező helyszíneken, igazi szervezetek között – Hampuk Zsolt debütáló regénye, a Hatalomjátszma  kapható a nagyobb könyvesboltokban és online.

MEGOSZTÁS